08.01.2008. / 17:45

Autor: Marijana Zrinjski

DODIK O TRANSPARENCY INTERNATIONAL

"Ne dam da mi pederi ulaze u ured"

Radi, kako je rekao, namjernog iznošenja netočnih podatka o financijskim odlukama njegove vlade, predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik tužio je sudu u Banjoj Luci bosanskohercegovački ogranak organizacije Transparency International. Ta neprofitna organizacija, tvrdi Dodik, pokušava nanijeti štetu Republici Srpskoj te zaustaviti njezin gospodarski razvoj. Osim toga Dodik je optužio organizaciju da kritizira samo one projekte koje pokreće njegova vlada, a ne obazire se na zbivanja u Bosni i Hercegovini.

Kao neposredan povod tužbe Dodik je istaknuo izvješće Transparency International u kojem se govori o preuveličanim troškovima gradnje novog sjedišta vlade RS u Banjoj Luci koji su s početnih tridesetak milijuna konvertibilnih maraka povećani na više od dvjesto milijuna. Osim toga u izvješću organizacije kritizira se i postupak privatizacije Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu, prodaju termoelektrane u Gackom Češkoj elektroprivredi i neopravdano visoka cijena gradnje autoceste od Banje Luke do Bosanske Gradiške.

Nakon optužbi za korupciju, Dodik je izvrijeđao voditelja ureda te organizacije u BiH, Borisa Divjaka."Ja naprosto ne dopuštam da razni pederi ulaze u moj ured".


Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika