10.01.2008. / 09:46

Autor: Marko Biočina

NOVA VLADA

Primorac ostaje, Čobankoviću novo ministarstvo

Čobanković će vjerojatno dobiti novo ministarstvo koje će nastati izdvajanjem iz velikog Kalmetinog resora

Dragan Primorac će ipak i u narednom mandatu zadržati funkciju ministra znanosti obrazovanja i sporta. Iako su mediji proteklih dana spekulirali o tome kako bi Primorac mogao ostati bez mjesta u Vladi, a zatim i napustiti politiku, to se ipak neće dogoditi.

Ivo Sanader jučer je nakon dugog razgovora uspio Primorca nagovoriti da prihvati novi mandat na staroj poziciji. Iako mu je prije izbora obećao mjesto potpredsjednika Vlade za društvena pitanja, Sanader sada to obećanje nije mogao održati, prvenstveno zbog velikih zahtjeva koalicijskih partnera.

Ipak, pretpostavlja se kako je sada Primorcu obećao široke ovlasti i povećan proračun za njegov resor te ga na taj način uspio zadržati u novoj Vladi.

Drugo važno kadrovsko pitanje koje je riješeno tijekom jučerašnjeg dana je vezano za Ministarstvo zdravstva. Na čelo tog resora dolazi Darko Milinović, dosadašnji potpredsjednik Sabora i ravnatelj Opće bolnice Gospić.

Mladi lav Gordan Jandroković postat će šef Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Također, Ivo Sanader ne odustaje od namjere da u novoj Vladi zadrži i Petra Čobankovića. S obzirom da je vrlo vjerojatno kako će njegovu dosadašnju poziciju zauzeti Božidar Pankretić, Čobankoviću će biti ponuđeno neko drugo mjesto. Postojala je mogućnost da ga se premjesti na čelo Ministarstva obrane, no čini se da će Čobanković dobiti novo ministarstvo koje će nastati izdvajanjem iz velikog Kalmetinog resora.

Vrlo je izvjesno kako će dosadašnji ministar obrane Berislav Rončević preuzeti MUP, a da će HSS-ovac Damir Bajs postati novi ministar pravosuđa.


Vezane vijesti

Nisam dogovorio zatvor

Nisam dogovorio zatvor

Bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković za Dnevnik 3 HTV-a demantirao je da ide po dogovoru u zatvor,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika