07.02.2008. / 10:07

Autor: Marko Biočina

NELOJALNOST

Deneš Šoja će biti izbačen iz SDP-a

Šoja je još jednom ponovio da smatra kako on kao predstavnik manjina mora biti uz vladajuću stranku.

Deneš Šoja, zastupnik mađarske nacionalne manjine uskoro bi mogao biti izbačen iz SDP-a. Razlog je taj što je Šoja suprotno uputama iz svoje matične stranke podržao formiranje HDZ-ove vlade. Dobar dio SDP-ovaca to mu je zamjerio, te smatra kako za njega više nema mjesta u toj stranci.

"Šoja treba izaći iz SDP-a ili biti izbačen ili se povući na bilo koji način. U SDP-u za njega više nema mjesta. Članstvo u stranci podrazumijeva lojalnost i odanost jednoj politici, a naša politika je potpuno suprotna HDZ-ovoj", mišljenja je je Željka Antunović.

S druge strane, Šoja odbija takve optužbe tvrdeći kako ne namjerava povući iz stranke. "Na izborima sam bio kandidat Saveza mađarskih udruga, a ne SDP-a. Prema stranci nisam imao nikakvih obveza niti sam od njih tražio pomoć oko izbora", tvrdi Šoja.

On je još jednom ponovio da smatra kako on kao predstavnik manjina mora biti uz vladajuću stranku. O trome hoće li uistinu biti isključen iz stranke Šoja nije htio spekulirati, ali je rekao kako ga do sada nitko nije obavijestio o tome.

Takvu odluku po statutu stranke može donijeti Općinski ili Gradski odbor stranke, dok inicijativu za takav postupak mogu podnijeti Županijski i Glavni odbor SDP-a.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika