22.02.2008. / 09:39

Autor: Marko Biočina

SDP

Mimica: HDZ je opsjednut Milanovićem

"Fokusirali su se samo na to kako da politički oslabe SDP i njegova predsjednika. Gotovo su opsjednuti Milanovićem i traženjem načina kako da mu umanje javni utjecaj i značaj", rekao je Mimica

Nakon što je glasovima HDZ-ovih zastupnika na mjesto predsjednice Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s Europskom unijom izabrana Vesna Pusić, a ne Zoran Milanović, kao čelnik najjače oporbene stranke, SDP-ovi će zastupnici ipak nastaviti sa radom u tom odboru. Takvu je odluku u intervjuu za Jutarnji list obrazložio novopečeni potpredsjednik Sabora Neven Mimica.

"HDZ je pokušao izbaciti SDP iz Nacionalnog odbora i pretvoriti ga u ukras svoje europske politike. Mi smo ozbiljno razmatrali ima li smisla sudjelovati u takvom Nacionalnom odboru, ali smo zaključili da ostajemo u njemu", rekao je Mimica.

On smatra kako je odluka o imenovanju Vesne Pusić HDZ-ova metoda obračuna s SDP-om.

"Mislim da Vesna Pusić nije bila važna kod odlučivanja HDZ-a. Da se i netko drugi iz oporbe kandidirao protiv SDP-a, stvar bi bila ista. HDZ se koncentrirao samo na to da umanji svaku mogućnost promoviranja SDP-a. U HDZ-u na Milanovića gledaju kao na najvećeg protivnika kojemu treba rezati krila gdje god to mogu. Fokusirali su se samo na to kako da politički oslabe SDP i njegova predsjednika. Gotovo su opsjednuti Milanovićem i traženjem načina kako da mu umanje javni utjecaj i značaj", rekao je Mimica.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika