04.03.2008. / 14:27

Autor: Katarina Zorić

KRITIKA

Linić: Vlada ne zna, zastrašena je i nema ambicije

Linić smatra kako bi nova vlast već u prvoj godini mandata trebala pokazati veću ambicioznost i želju za promjenama zbog kojih bi Hrvatska ozbiljno konkurirala za ulazak u Europsku uniju

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić ocijenio je danas kako Vlada i kroz prijedlogu državnog proračuna za ovu godinu dokazuje da je zastrašena te da ne zna i da nema ambicije. "Nažalost velik broj projekata i velik broj reformi neće se rješiti u ovoj godini, plaće će biti ispod realnog rasta, a neće se provesti niti restrukturiranje gospodarstva", ustvrdio je Linić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Linić smatra kako bi nova vlast već u prvoj godini mandata trebala pokazati veću ambicioznost i želju za promjenama zbog kojih bi Hrvatska ozbiljno konkurirala za ulazak u Europsku uniju. "Ova Vlada ima samo jednu želju, a to je ostati na vlasti i trošiti novac poreznih obveznika", ustvrdio je Slavko Linić dodavši kako ova Vlada očito ne zna pokrenuti gospodarstvo u Hrvatskoj.

Žalosno je, smatra on, da Hrvatska ima Vladu koja predlaže proračun s većom inflacijom od gospodarskog rasta što je samo potvrda njezine zastrašenosti i neambicioznosti.

Po riječima SDP-ova saborskog zastupnika Željka Jovanovića, proračun nije niti razvojan niti socijalan, već je konzervativan i restriktivan. On je novinare izvijestio kako je SDP podnio 380 amandmana na proračun te da kroz izmjene triju zakona nudi rješenje za zaustavljanje pada životnog standarda. To su Zakon o zdravstvenom osiguranju, Zakon o doprinosima za obvezna osiguranja ta Zakon o porezu na dohodak.

Saborski zastupnik i predsjednik istarskog SDP-a Dino Kozlevac izjavio je kako predloženi državni proračun nije razvojan te kako ne otvara perspektivu razvoja Republike Hrvatske. "Takvim su proračunom prostori i građani osme izborne jedinice kažnjeni jer se nisu opredijelili za opciju koja danas vlada u Hrvatskoj", naglasio je Kozlevac dodavši kako proračun prvenstveno vodi računa o tome da zadovolji ambicije koalicijskih partnera.

Činjenicu da će prema prijedlogu proračuna Istarskoj županiji pripasti svega sedamdesetak milijuna kuna od ukupno 120 milijardi kuna, koliko će iznositi proračun, Kozlevac smatra nedopustivom i sramotnom.

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika