10.03.2008. / 13:36

Autor: Marko Biočina

HAJDUK

Željko Jerkov podnio ostavku

Na današnjem sastanku odlučeno kako će biti podmiren dug prema Hrvoju Vukoviću i na taj način izbjegnut stečaj. Jerkov je zbog toga odlučio podnijeti ostavku, a zajedno s njim je to učinio i kompletni Upravni odbor.

Nakon manje od mjesec dana provedenih na dužnosti predsjednika nogometnog kluba Hajduk, Željko Jerkov podnio je ostavku. Jerkov je takvu odluku donio zbog neslaganja sa Skupštinom kluba vezanom za "slučaj Vuković". Naime, pravomoćnom odlukom suda splitski klub je svom bivšem igraču dužan isplatiti nešto više od dva milijuna kuna kako bi izbjegao stečaj.

Jerkov je namjeravao otvoriti stečajni postupak u klubu i na taj način dočekati privatizaciju u skladu s novim Zakonom o sportu. Smatrao je kako stečaj nužno ne znači i gašenje kluba. Ipak, taj njegov prijedlog naišao je na brojne kritike, kako ljudi u klubu, tako i među navijačima koji su se uplašili kako bi Hajduk u tom slučaju bio izbačen u treću ligu. Torcida je najavila i veliki prosvjed protiv stečaja.

Tako je na današnjem sastanku odlučeno kako će biti podmiren dug prema Vukoviću i na taj način izbjegnut stečaj. Jerkov je zbog toga odlučio podnijeti ostavku, a zajedno s njim je to učinio i kompletni Upravni odbor.

"Od deset sati više nisam predsjednik Hajduka. Ostavku dajem naspavan,promišljen i odmoran. Naša namjera je ozdravljenje Hajduka, dakle stečaj s preoblikovanjem, a dr Nosić i njegovi su odlučili platiti. Ako netko drugi donosi tako važne odluke u klubu onda ja kao predsjednik nemam tu što raditi. Prema tome podnosim ostavku i zajedno sa mnom odstupa i kompletan Upravni odbor", rekao je Jerkov.

Nova Uprava Hajduka na čelu s Željkom Jerkovom od početka svog mandata nije bila u dobrim odnosima s čelništvom Skupštine, a nedavno je i sam Jerkov u intervjuu za Nacional govorio kako neće dopustiti da klubom preko Skupštine upravljaju njezini dopredsjednici Vinko Bajrović i Ante Klarić.

Upravo su ta dvojica bili glavni oponenti Jerkovljeve ideje o stečaju kluba. Ukoliko Jerkov ustraje u svojoj odluci o ostavci, klubom će u narednom periodu do izbora novog predsjednika upravljati predsjednik Skupštine Ante Nosić.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika