11.03.2008. / 18:41

Autor: Katarina Zorić

DVOJBE OKO ZERP-A

Friščić još uvijek neodlučan

Naglasio je da je HSS protiv odgode ZERP-a, ali su svjesni da se o tom pitanju mora postići dogovor u skladu s propisima EU-a, posebno kad je riječ o ribolovnoj sastavnici Pojasa

Ni nakon dvosatna sastanka Predsjedništva HSS-a u Hrvatskom saboru, Josip Friščić novinarima nije točno odgovorio na upit hoće li poduprijeti odgodu primjene ZERP-a na članice EU-a. "Predsjedništvo HSS-a ostaje pri stajalištu da su neutemeljeni zahtjevi da Hrvatska suspendira ZERP, zapravo to je pritisak susjeda da se granična pitanja rješavaju na njezinu štetu", istaknuo je Friščić.

Naglasio je da je HSS protiv odgode ZERP-a, ali su svjesni da se o tom pitanju mora postići dogovor u skladu s propisima EU-a, posebno kad je riječ o ribolovnoj sastavnici Pojasa.

Upitan ide li na razgovor s Klubom HDZ-a jer je premijer Ivo Sanader najavio da će klubovi vladajuće većine predložiti još jednu odgodu primjene ZERP-a, Friščić je odgovorio: "Ako me sjećanje dobro služi, a služi, raspravu je potaknuo SDP i prema tome očekujem da oni iziđu s određenim prijedlogom."

Dodao je da će premijer Sanader Hrvatski sabor izvijestiti o prošlotjednu razgovoru s europskim povjerenikom za proširenje Ollijem Rehnom. "Iz toga će sigurno proizići određeni zaključci i kad ih vidimo, donijet ćemo svoje stajalište", rekao je Friščić.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika