03.04.2008. / 17:30

Autor: Katarina Zorić, Hrvoje Šimičević

NAKON PET DANA BEZ SVIJESTI

Preminuo zadarski nogometaš Hrvoje Ćustić

25-godišnjei Ćustić preminuo je nakon što je pet dana bio priključen na respirator bez svijesti.

Zadarski nogometaš Hrvoje Ćustić(25) preminuo je u u zadarskoj Općoj bolnici, petog dana nakon što je u subotu stradao udarivši glavom u betonski zid kod istočne tribine za vrijeme utakmice Zadra i Cibalije u Stanovima. Iako su neki mediji već sinoć objavili smrt, Reno Sinovčić je to opovrgnuo kazavši kako se mladić i dalje borio za život priključen na respirator bez svijesti.

Nešto prije podne, nakon višednevne borbe, nastupila je moždana smrt, a u jutrašnjem kratkom obraćanju medijima ispred zadarske Opće bolnice predstavnici NK Zadra kazali su da je Ćustićevo stanje izrazito kritično i da će CT pretraga kojoj je zadarski nogometaš podvrgnut dati više informacija o njegovoj sudbini.

Ćustić je nakon nezgode u subotu prevezen u bolnicu, dok mu je navečer istog dana, nakon dijagnosticiranog hematoma između ovojnice i lubanje, operirana glava. Od tada je bio priključen za aparate. U srijedu navečer stanje se naglo pogoršalo.

Hrvoje Ćustić tri je godine bio član Hrvatske U-21 reprezentacije, a kao junior jedno je vrijeme proveo u Hajduku. Osim u Zadru, igrao je još i za klub Zagreb.

Odgoda svih sportskih događaja na dan pokopa Hrvoja Ćustića

U povodu smrti mladog nogometaša Hrvoja Ćustića, Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora uputilo je danas izraze sućuti njegovoj obitelji, zadarskoj sportskoj zajednici te nogometnoj i cjelokupnoj hrvatskoj sportskoj obitelji:

"Primite naše iskrene sućuti zbog gubitka mladog sportskog života prekinutog u trenutku kada mu je trebao pokloniti najljepši dar - a to je sam život. Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora u znak sjećanja na njegovo sportsko ime apelira da se na dan posljednjeg ispraćaja sportska zajednica oduži odgodom svih sportskih natjecanja", stoji u brzojavu kojeg je u ime Vijeće HOO-a potpisao predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Vezane vijesti

Metalfest Hrvatska 2012 - jeftinije ulaznice do 01. 06.

Metalfest Hrvatska 2012 - jeftinije ulaznice do 01. 06.

Samo su četiri dana ostala do početka Metalfesta Hrvatska 2012, festivala koji će po mnogo čemu biti poseban. Uz to što je prvi, povijesni Open air… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika