24.04.2008. / 15:09

Autor: Katarina Zorić

KOMENTARI

Mesić: U SDP-u je u tijeku demokratska rasprava

Mesić je novinarima također rekao kako je jučer posjetio Glavni stožer Oružanih snaga gdje je održana prezentacija u centru za komunikacije preko kojeg se uspostavlja i veza sa svim dijelovima Hrvatske vojske, čak i s vojnicima u Afganistanu

Predsjednik Stjepan Mesić prokomentirao je danas najnovija zbivanja u SDP-u rekavši da je u toj stranci u tijeku demokratska rasprava nakon koje će članstvo izabrati novog čelnika socijaldemokrata.

"U svim strankama uvijek postoje različiti stavovi, negdje vidljivi više, a negdje manje, o tome koga staviti na koje mjesto kada se rješava pitanje kadrova, a od toga nije isključen ni SDP. Rasprava u SDP-u za mene je jedna demokratska rasprava gdje će svi kandidati iznijeti svoje mišljenje, a članstvo onda neka se odlučuje. To je, meni se čini, što se demokracije tiče uredu", izjavio je Mesić.

Mesić je novinarima također rekao kako je jučer posjetio Glavni stožer Oružanih snaga gdje je održana prezentacija u centru za komunikacije preko kojeg se uspostavlja i veza sa svim dijelovima Hrvatske vojske, čak i s vojnicima u Afganistanu. Istaknuo je da nije razgovarao s vojnicima iz hrvatskog kontingenta koji se nalaze u Afganistanu već su oni samo prezentirali što se događa u njihovoj zoni odgovornosti.

Zamoljen da prokomentira tijek priprema hrvatske vojske za NATO standarde, Mesić je rekao kako je vojska izvršila najveći dio posla potreban za preustroj, te da je sada na redu pitanje opreme. "Formacijski imamo sve riješeno, a sada trebaju oružje i oprema, a to će s pitanje rješavati nešto duže", rekao je Mesić nakon svečane akademije u povodu Svjetskog dana glasa u sklopu Internacionalnog glasovnog simpozija koji se danas i sutra održava u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika