02.05.2008. / 11:17

Autor: Katarina Zorić

IZBORI U SDP-U

"SDP nikada nije imao manju političku moć"

Kandidat za predsjednika SDP-a Dragan Kovačević navodi da se za kandidaturu odlučio zbog trenutne političke pozicije SDP-a

"SDP ima najviše zastupničkih mandata u svojoj povijesti, ali, unatoč tome, i najmanje političke moći od kada postoji. Nekada, kada je imao pet do deset zastupnika više, bio je uvažavan i imao je veću političku moć nego što je to sada slučaj. To je činjenica", rekao je u razgovoru za Vjesnik kandidat za predsjednika SDP-a Dragan Kovačević.

Navodi da su upravo to razlozi zbog kojih se odlučio kandidirati za čelno mjesto stranke. Neprihvatljivim ocjenjuje i to što je SDP preko noći postao nepoželjan partner i to na gotovo cijeloj političkoj sceni, osim u nekim neprincipijelnim lokalnim koalicijama. "Mislim na osječku, u kojoj je SDP do podne bio s Glavašem, a poslijepodne s HSP-om. U tome se segmentu SDP mora vratiti svojoj dosljednosti, mora se skloniti od velikih internacionalnih strateških odluka, vratiti se u fokus maloga čovjeka koji živi od svog rada", istaknuo je Kovačević.

Kovačević u politiku želi uvesti rješavanje nagomilanih problema koje, kako kaže, trenutno ne riješavaju ni vlast, ni oporba. "Nisam zato da se oporba ponaša kao kakva dežurna baba koja stalno kritizira, a ne nudi nikakva rješenja. Želim da SDP nudi konkretna rješenja i da će ga građani prepoznati kao konstruktivnu oporbu koja će, kada dođe na vlast, ta rješenja moći primijeniti", pojasnio je kandidat za predsjednika SDP-a.

Na ovim stranačkim izborima ne nudim sebe kao estradnu osobu, tvrdi Kovačević, navodeći kako mu nije važno je li dobro ili loše ošišan i kako izgleda. Ističe da nudi svoj program i dodaje: "Moj program je vizija Hrvatske u iduće četiri do osam godina, odnosno odgovori na pitanje kako u zemlji koja sada radi s 35 do 40 posto gospodarskog potencijala pokrenuti te potencijale, kako preko gospodarskih programa rješavati socijalne programe".

Kovačević je u razgovoru potvrdio da je Zoran Milanović odbio sučeljavanje pred članstvom stranke, a na pitanje je li Bandićev čovjek odgovorio je kako je i sam čuo takve teorije. "Ako je to tako, zahvaljujem svima. Onda zaista imam velike šanse pobijediti na konvenciji. Laska mi da su toliki ljudi u meni prepoznali, uvjetno rečeno, predvodnika određenih ideja. A ja sam svoju ideju sveo na to da probleme pokušavamo rješavati na hrvatski način."

Na pitanje je li o svojoj kandidaturi razgovarao s Milanovićem, Kovačević je odgovorio kako stranačkog šefa ne viđa često. "A i drugi mi kažu da nije previše vidljiv u zadnje vrijeme, pa ne mogu reći da smo razgovarali o kandidaturi", rekao je Kovačević.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika