09.05.2008. / 09:10

Autor: Marko Biočina

Velika najava

Kerum: Prodajem Maybach u humanitarne svrhe

Da bi dokazao da je pozitivan poslodavac, Kerum je naglasio kako je minimalna plaća u njegovim poduzećima 3500 kuna, ali da ona raste i da će u listopadu iduće godine iznositi 5 tisuća kuna, kako je nedavno i obećao

Nakon što ga je premijer Ivo Sanader prozvao zbog posjedovanja luksuznog automobila Maybach, Željko Kerum sinoć je u emisiji NoveTV najavio kako je spreman prodati taj automobil i sav novac od prodaje donirati u humanitarne svrhe. Kerum smatra kako je nepravedno na glasu kao loš poslodavac: "Ja nisam negativan poslodavac. Dapače, ja sam pozitivan i dobar primjer mnogima. Često se u medijima navodi samo jedan čovjek, gospodin Ivica Todorić, kao pozitivan poslodavac, a svi ostali su negativni. Tu je problem Hrvatska udruga poslodavaca koja plasira takve podatke".

Da bi dokazao svoje tvrdnje Kerum je naglasio kako je minimalna plaća u njegovim poduzećima 3500 kuna, ali da ona raste i da će u listopadu iduće godine iznositi 5 tisuća kuna, kako je nedavno i obećao: "Ja sam to objavio i to ću ispuniti, te predlažem vladi i poslodavcima da minimalna plaća u Hrvatskoj bude 3500 kuna". U emisiji je sudjelovala i predsjednica SSSH Ana Knežević koja je nekoliko puta oštro verbalno napala Keruma.

Prvo je ustvrdila kako je on kupio Maybach dok su mu radnici imali male plaće i dok je kršio njihova prava, na što joj je Kerum odgovorio da je veći problem to što ona vozi BMW koji je "kupila upravo od tih ljudi koje kao zastupa". Ana Knežević je potom Keruma prozvala zbog toga što svojim radnicima ne dopušta da pristupe sindikatima na što je Kerum rekao da je "on to dozvolio, ali da radnici ne žele u sindikat u kojemu je Ana Knežević šef", te da je on u prijateljskim odnosima sa svojim radnicima.

Za kraj, Kerum je najavio kako posotoji mogućnost da se na lokalnim izborima kandidira za mjesto splitskog gradonačelnika, jer tom gradu treba netko tko će ga pokrenuti. "Narod zna moje rezultate i u anketama su birali mene, jer su prepoznali moj rad", rekao je Kerum.

Vezane vijesti

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika