18.05.2008. / 12:51

Autor: Tanja Molvarec

Sjednica SDP-a

Josip Leko predsjednik Glavnog odbora SDP-a

Ljubo Jurčić, koji je osvojio 37 glasova, nije razočaran izborom

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a za predsjednika tog tijela sa 60 glasova izabran je Josip Leko a Ljubo Jurčić dobio je 37 glasova.

„Ne, nisam razočaran, to je sastavni dio izbora. Morate biti spremni na svaku odluku" rekao je nakon glasovanja Ljubo Jurčić. Na pitanje misli li da je Glavni odbor pogriješio s obzirom da je upravo on na prošlotjednoj Konvenciji dobio najviše glasova od svih članova GO-a odgovorio je:

„Ne, riječ je o različitim percepcijama. Ovo je unutarstranačko tijelo. Htio samo se odužiti ljudima koji su za mene glasovali na Konvenciji. Kao predsjednik GO-a mislio sam više utjecati na politički okvir u stranci. No, član sam parlamenta, Glavnog odbora stranke i sveučilišni profesor, imat ću puno posla „ zaključio je Jurčić.

Šef Glavnog odbora bira se na temelju prijedloga predsjednika stranke ili neke grupe, a za izbor predsjednika važno je i mišljenje Predsjedništva stranke. Na 11. SDP-ovoj Konveneciji prošle subote za predsjednika stranke ponovno je izabran Zoran Milanović.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika