20.05.2008. / 10:01

Autor: Tanja Molvarec

Mianmar

Svjetska banka odbija pomoći Mianmaru

"Trenutačno nismo u poziciji pružiti pomoć", rekao je generalni direktor Svjetske banke Juan Jose Daboub te dodao da Minamar od 1998. "akumulira dugove"

Svjetska banka ne može financijski pomoć Mianmaru kojeg je pogodio ciklon Nargis zbog dugova te zemlje prema instituciji.

"Trenutačno nismo u poziciji pružiti pomoć", rekao je generalni direktor Svjetske banke Juan Jose Daboub te dodao da Minamar od 1998. "akumulira dugove".

Po uzoru na Kinu koju je pogodio potres, u Mianmaru je također započela trodnevna žalost zbog broja žrtava ciklona koji se popeo na 78 tisuća ljudi, a 56 tisuća je nestalo. Zastave su na državnim zgradama, školama i hotelima u Yangonu na pola koplja.

Službeni mediji su izvijestili da se šef hunte general Than Shwe u ponedjeljak sastao s preživjelima ušća Irrawaddy, najpogođenijeg područja. Međunarodne organizacije i UN tvrde da je samo 500.000 od 2,4 milijuna unesrećenih primilo međunarodnu pomoć.

Kako broj žrtava raste tako i vojna hunta popušta pa je jučer dopustila otvaranja za stranu pomoć, prihvatila trenutačno raspoređivanje medicinskih ekipa i dozvolila glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Ban Ki-moonu dolazak u četvrtak. On će organizirati konferenciju međunarodnih donatora za Mianmar.


Vezane vijesti

Povijesno putovanje Europom

Povijesno putovanje Europom

Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi pošla je u srijedu ujutro iz Yangona u povijesno putovanje Europom, gdje će napokon održati govor kao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika