20.05.2008. / 11:08

Autor: Tanja Molvarec

Programsko Vijeće odlučilo

Markota novi ravnatelj HTV-a

Bivši ravnatelj Robert Šveb podnio je ostavku zbog toga što je prijenos rukometnog prvenstva dobio RTL

Programsko Vijeće HRT-a je na 53.sjednici imenovalo Blagu Markota za novog ravnatelja javne televizije. Markota će dužnost preuzeti od Roberta Šveba koji je dao neopozivu ostavku nakon istupa vezanih uz Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se iduće godine održati u Hrvatskoj.

Bivši ravnatelj Robert Šveb podnio je ostavku zbog toga što je prijenos rukometnog prvenstva dobio RTL. "Nisam kriv, RTL je ponudio puno više", branio se prilikom davanja ostavke Šveb, koji se našao prvi na popisu odgovornih nakon što je HRT izgubio prava prijenosa Svjetskog prvenstva u rukometu, a HRT ga je razriješio na njegov vlastiti zahtjev.

Odabir novog ravnatelja ne čudi s obzirom da je Markota jedini podnio kandidaturu za to mjesto. Neko vrijeme radio je kao direktor marketinga HTV-a te kao direktor Orfeja.

Iako je bilo najavljeno da će Vijeće raspravljati i o domoljubnom naputku Domagoja Burića, koji je ekipi ljetne emisije "30 u hladu" naredio da završne emisije iz Vukovara i s Prevlake završe pjesmom "Moja domovina" i vatrometom, "da dečki s druge strane Dunava i Boke kotorske vide i čuju što se događa", ta točka ipak nije ušla na dnevni red sjednice.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika