04.06.2008. / 10:25

Autor: Tanja Molvarec

Mianmar

Mianmarska vojna hunta ne dozvoljava iskrcavanje humanitarne pomoći

Mijanmarski državni mediji objavili su kako je hunta odbila istovar pomoći zbog straha od američke invazije, kojom bi zaposjeli državne zalihe nafte

Brodovi američke mornarice napustit će Mianmar jer im vojna hunta nije dopustila da iskrcaju pomoć namijenjenu toj zemlji. Nakon što je vojska čak 15 puta tražila dopuštenje da hlikopteri i brodovi istovare pomoć, admiral Timothy Keating naredio je povratak brodova.

Mijanmarski državni mediji objavili su kako je hunta odbila istovar pomoći zbog straha od američke invazije, kojom bi zaposjeli državne zalihe nafte. Mijanmarska vojna hunta ne dopušta uporabu helikoptera ni susjednim zemljama koje joj dostavljaju pomoć.

Posljednje izvješće UN-a o zemlji koju je 2. svibnja poharao ciklon Nargis i ubio 78.000 ljudi je zabrinjavajuće - humanitarne grupe ne mogu dostaviti pitku vodu i hranu za 1.1 milijuna preživjelih u udaljenim područjima.


Vezane vijesti

Povijesno putovanje Europom

Povijesno putovanje Europom

Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi pošla je u srijedu ujutro iz Yangona u povijesno putovanje Europom, gdje će napokon održati govor kao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika