01.06.2008. / 12:25

Autor: Hrvoje Šimičević

Slovenija-Tolmin

Metalcamp-sedmodnevna manifestacija ekstremne glazbe

Ove se godine Metalcamp održava od 3. do 9. srpnja, a cjelotjedni program i ove će se godine sastojati od najeminentnijih imena metal scene, kao što su Apocalyptica, Iced Earth, Helloween, Morbid Angel, Carcass i brojni drugi

U pregršt nadolazećih koncertnih i festivalskih ljetnih manifestacija, slovenski Metalcamp, zahvaljujući renomeu kreiranom u proteklih nekoliko godina, predstavlja jedan od najuglednijih festivala na ovim prostorima. Naravno, kad je riječ o žanrovskom fokusu na ekstremnu glazbu; dakle prvenstveno metal, kao i bliski mu podžanrovi hardcore, punk itd.

Festival, koji se nalazi pokraj pitoresknog slovenskog gradića Tolmina na krajnjem zapadu Slovenije, prvi se put održao 2004. godine, a od tada se po dosadašnjim bendovima i ostalim tematskim programom promaknuo u jedan od najuglednijih 'metal' događaja u Europi. Ove se godine Metalcamp održava od 3. do 9. srpnja, a cjelotjedni program i ove će se godine sastojati od najeminentnijih imena metal scene, kao što su Apocalyptica, Iced Earth, Helloween, Morbid Angel, Carcass i brojni drugi.

Velika posebnost Metalcampa, koji se inače svake godine otvara krilaticom Hell over Paradise (Pakao nad rajem) manifestira se u faktografskom podatku da se radi zapravo o jedinom festivalu u Europi, ako ne i u svijetu, koji se održava u Parku prirode; pretežnom šumskom području od kojih je nekoliko kilometara kvadratnih rezervirano za šatorske zone tri pozornice, te nekoliko jezera s kupalištima. Put do Tolmina iz Zagreba traje oko sat i pol a svake se godine organizira i do nekoliko autobusa koji prevoze glazbe željnih momaka i djevojaka. O više informacija pogledajte na službenom portalu Metalcampa.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika