18.06.2008. / 10:09

Autor: Tanja Molvarec

Washington

Potpukovnik Chessani oslobođen optužbi za pokolj iračkih civila

Chessani je najviše rangirani časnik koji je bio upleten u slučaj Haditha, u kojem su 24 civila ubijena u onome što su vojni tužitelji opisali kao osvetnički pohod marinaca od kuće do kuće

Marinski potpukovnik Jeffrey Chessani oslobođen je optužbi za pokolj iračkih civila u Hadithi u studenom 2005., koji se smatra jednim od najtežih incidenata u ratu u Iraku, objavljeno je u Washingtonu. u Hadithi je ubijeno 24 muškaraca, žene i djece. Ubijeni su bombom postavljenim uz cestu.

Sudac je ustvrdio da je general koji je nadzirao slučaj, bio pod neprimjerenim utjecajem istražitelja koji je vodio istragu u predmetu Haditha. Zbog toga je odbacio optužbe protiv Chessanija kojeg se teretilo za zanemarivanje dužnosti i kršenje propisa.

Chessani je najviše rangirani časnik koji je bio upleten u slučaj Haditha, u kojem su 24 civila ubijena u onome što su vojni tužitelji opisali kao osvetnički pohod marinaca od kuće do kuće, nakon što je podmetnuta bomba u Hadithi ubila njihovog suborca.

Chessani je sedmi oslobođenik u slučaju Hadithi. Narednik Frank Wuterich sada je jedini marinac suočen s optužbama za pokolj civila.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika