08.09.2008. / 09:09

Autor: Hrvoje Šimičević

Razočaran strankom

Rađenović odlazi iz Gradske skupštine

Odluku o ostavci, Rađenović je već navodno donio, te će ona biti obrazložena osobnim razlozima, no izvjesno je kako se ista temelji činjenicom da smatra kako je podrška Iblerovog trga gradonačelniku Bandiću-put u propast

Igor Rađenović, bivši direktor Zagrebačkih cesta koji je u svibnju pretučen ispred stana, ubrzo bi trebao samoinicijativno podnijeti ostavku na mjesto SDP-ovog zastupnika u Gradskoj skupštini. Kako piše Jutarnji list, Rađenovićeva odluka ponukana je recentnim epilogom priče oko Milanovićevog podržavanja gradonačelnika Milana Bandića u više sfera; od javne podrške u Bandićevom 'lovu' na još jedan mandat, ali i zbog činjenice što je šef SDP-a stao uz čovjeka koji se smatra indirektno odgovornim za većinu afera oko Cesta.

Odluku o ostavci, Rađenović je već navodno donio, te će ona biti obrazložena osobnim razlozima, no Jutarnji piše kako se ista temelji činjenicom da smatra kako je podrška Iblerovog trga gradonačelniku Bandiću-put u propast. Posljednji istupi Milanovića jasno su dali do znanja kako se šef najjače oporbene stranke ne misli razračunavati osobom koja je davno izašla iz političko-ideološkog profila socijaldemokracije, ali i s druge strane, najmoćnijim pojedincom unutar SDP-a s brojnim 'sljedbenicima', čije bi oštrije sankcioniranje uvelike utjecalo na buduće rezultate ove stranke u najjačoj izbornoj jedinici.

Prema Milanovićevoj retorici, uostalom, dade se zaključiti kako je fokus njegovih poteza na pitanju zadržavanja ove glasačke platforme. U posljednjim izjavama za medije, Milanović nije dovodio u pitanje poziciju često prozivanog gradonačelnika, koji je to bio što zbog sebe, što zbog svojih suradnika. Također, njegova politička odgovornost nikada se nije potencirala u nekoj od afera, pa tako ni u posljednjoj, koja je za epilog imala ostavku dosadašnjeg čelnika Holdinga Slobodana Ljubičića. Prema stranačkom vrhu, kako se može iščitati iz Milanovićevih izjava, kao najveći problem promaknuo se Bandićev stil vladanja te nedostatak bontona u danim situacijama. Iz SDP-a su poručili pak kako je Ljubičićeva ostavka tek početak te da se na tome neće stati.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika