20.10.2008. / 18:32

Autor: Petra Horvat

Tajni dokumenti

Britansko ministarstvo obrane objavilo nove dokumente o NLO-ima

'Ja sam sa Siriusa, a u Veliku Britaniju sam stigla svemirskim brodom koji se srušio na tom području za vrijeme Drugog svjetskog rata', svjedoči britanska državljanka u jednom od dokumenata koje je Britanija štitila oznakom tajnosti

"Putnički zrakoplov talijanske aviokompanije Alitalia imao je, prije slijetanja na aerodrom Heathrow, bliski susret s NLO-om", stoji u tajnim dokumentima britanskog ministarstva obrane.

Prema nekim navodima, to znači potvrdu incidenta koji se dogodio 1991. godine pored Lydda u Kentu. Britanska javnost sada može doći do tih dokumenata koji su do sada bili označeni oznakom tajnosti u britanskom Nacionalnom arhivu. Prilikom incidenta koji je zabilježen pored Lydda u Kentu, pilot zrakoplova je kopilota upozorio na smeđi objekt, nalik rakete, koji je preletio iznad njihovog zrakoplova.

Britanske će službe u naredne četiri godine objaviti još dvjestotinjak sličnih dosjea, a javnosti je na uvid putem interneta do sada dostupno 19 takvih slučajeva, koji su zabilježeni između 1986. i 1992. godine.

Među dosjeima koji su već objavljeni nalazi se i pismo žene koja tvrdi da dolazi sa Siriusa, te da je njen svemirski brod pao u Velikoj Britaniji tijekom Drugog svjetskog rata. Britanka tvrdi da su sa njom na Zemlju pala još dva "Spektranca" sa šiljatim ušima.

NLO stručnjak sa sveučilišta Hellam smatra da je bavljenje takvim temama karijerno samoubojstvo. "Tema NLo omražena je zbog raznih luđaka i šarlatana, a bavljenje njome gotovo je karijerno samoubojstvo, što je u stvari šteta", kazao je David Clarke koji je komentirao kako će otkrivanje tih dosjea baciti novo svjetlo na malo poznate slučajeve susreta s NLO-ima.

Clarke je napomenuo kako je Nacionalni arhim napravio odličnu stvar jer sada svatko može zaviriti u originalno izvješće i procjeniti o čemu se zapravo radi.

Vezane vijesti

Britanska 'packa' zbog Gay Pridea

Britanska 'packa' zbog Gay Pridea

Britansko ministarstvo vanjskih poslova osudilo je u u utorak nasilje i diskriminaciju u odnosu na Gay Pride, a britansko veleposlanstvo u Zagrebu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika