06.01.2009. / 15:43

Autor: Hina

Sloveniji radikalno smanjena dostava plina

Predstavnik slovenske kompanije izjavio je kako se koriste svi raspoloživi kapaciteti kako ne bi došlo do prekida isporuke potrošačima u Sloveniji

Ruski plin čini veći dio potrošnje u toj zemljiRuski plin čini veći dio potrošnje u toj zemljiRuski Gazprom u utorak je ujutro za 90 posto smanjio isporuku plina Sloveniji, ali se situacija kasnije nešto popravila, objavila je slovenska kompanija za transport i prodaju plina Geoplin.

Predstavnik slovenske kompanije izjavio je kako se koriste svi raspoloživi kapaciteti kako ne bi došlo do prekida isporuke potrošačima u Sloveniji. Pored toga, Geoplin je do maksimuma povećao nabavu iz drugih izvora i aktivirao pražnjenje svojih skladišta plina. Istodobno, svi su slovenski potrošači pozvani na racionalnu potrošnju tog energenta u sadašnjoj situaciji.

Ruski plin u Sloveniju se transportira preko Austrije i čini veći dio potrošnje u toj zemlji. Oko 35 posto potreba ispunjava plin iz Alžira koji se transportira iz Italije. (P.H.)

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika