20.01.2009. / 07:35

 

Video: U centru Moskve ubijeni odvjetnik Ane Politkovskaje i novinarka

Odvjetnik Stanislav Markelov i novinarka Anastasja Baburova ubijeni su nakon završetka novinarske konferencije, na kojoj je govorio upravo Markelov, i to o slučaju 18-godišnje Čečenke Elze Kungajeve koju je 2000. godine brutalno ubio ruski pukovnik Jurij Budanov

Foto: ReutersFoto: ReutersU središtu Moskve jučer je tijekom dana ubijena jedna novinarka i odvjetnik koji je zastupao ubijenu novinarku Anu Politkovskaju, te je sudjelovao i u poznatom slučaju razotkrivanja kršenja ljudskih prava ruskih vojnika u Čečeniji.

Kako su prenijele agencije, Odvjetnik Stanislav Markelov i novinarka Anastasja Baburova ubijeni su nakon završetka konferencije, na kojoj je govorio upravo Markelov, i to o slučaju 18-godišnje Čečenke Elze Kungajeve koju je 2000. godine brutalno ubio ruski pukovnik Jurij Budanov.

Potonji je prije nekoliko dana pušten iz zatvora nakon odsluženja većeg dijela zatvorske kazne, na što je Markelov najavio dizanje nove žalbe na ovu odluku suda.

Ubojica je nosio maskirnu kapu, čekajući odvjetnika da izađe sa konferencije. Potom mu je prišao sa leđa i usmrtio ga pred nekoliko desetaka očevidaca. Mlada 25-godišnja novinarka poginula je nakon što je pokušala intervenirati zbog napada na Markelova. (H.Š.)

Vezane vijesti

Tko je naručio ubojstvo Politkovskaje?

Tko je naručio ubojstvo Politkovskaje?

Pet godina nakon ubojstva vlasti u Moskvi ipak javljaju o prvim uspjesima u istrazi. U svibnju ove godine u Čečeniji je navodno uhićen ubojica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika