20.01.2009. / 22:51

Autor: Hina

Chavez ironično o Obamini, revolucija se nastavlja

'Danas je dan od velikog značaja, jer SAD ima novoga predsjednika. No ovdje nema nikakvih iluzija: radi se o sjevernoameričkom carstvu', ironično je kazao Chavez

Hugo ChavezHugo ChavezRevolucija će se u Venezueli "nastaviti, bez obzira na to tko će postati predsjednikom SAD-a i bez obzira na vanjsku politiku te zemlje", izjavio je u utorak predsjednik Hugo Chavez, komentirajući inauguraciju novog američkog predsjednika Baracka Obame.

"Danas je dan od velikog značaja, jer SAD ima novoga predsjednika. No ovdje nema nikakvih iluzija: radi se o sjevernoameričkom carstvu", ironično je kazao Chavez koji u sklopu izborne kampanje za održavanje referenduma o izmjenama ustava boravi u gradu Barceloni, oko 220 km istočno od Caracasa.

Venezuelski predsjednik, koji je s bivšim američkim predsjednikom Georgeom Bushom imao zategnute odnose, izjavio je kako je zadovoljan njegovim odlaskom s vlasti. "Djelomično smo zadovoljni, jer je američku administraciju napustio predsjednik koji je sijao teror i nasilje u svijetu. Zbogom, gospodine Bush", rekao je Chavez, koji je u rujnu prošle godine iz Caracasa protjerao američkog veleposlanika.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika