23.01.2009. / 11:24

 

Nova alijansa: Slovenci Srbima dali punu podršku za nastavak EU integracija

Vuk Jeremić, šef srpske diplomacije, dobio je u Ljubljani od slovenskog državnog vrha punu podršku za nastavak europskih integracija i za što skorije ukidanje viznog režima za putovanja građana Srbije u zemlje Europske unije

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio je za Tanjug da Slovenija daje punu podršku Srbiji za nastavak europskih integracija i za što skorije ukidanje viznog režima za putovanja građana Srbije u zemlje Europske unije.

Jeremić je, nakon sastanka sa predsjednikom Slovenije Danilom Tuerkom i premijerom Borutom Pahorom, rekao da Slovenija podržava Srbiju u rješenju problema oko protivljenja Nizozemske da se odmrzne Prijelazni sporazum sa Srbijom.

"Predstavnici Srbije će i u narednim danima, prije summita EU i Srbije 26. siječnja u Bruxellesu, nastaviti raditi na pronalaženju modela koji bi olakšali rješenje za ovaj problem. Imamo punu podršku Slovenije po tom pitanju", naglasio je Jeremić u telefonskoj izjavi za Tanjug.

Tijekom razgovora sa slovenskim vrhom, spomenuto je i pitanje osnivanja Kosovskih sigurnosnih snaga, što je Jeremić ocijenio kao "flagrantno kršenje" Rezolucije 1244 UN.

"Za nas su sigurnosne snage Kosova ilegalna paravojna formacija koja predstavlja direktnu prijetnju nacionalnoj sigurnosti Srbije i stabilnosti regije i cijelog zapadnog Balkana. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da se diplomatskim sredstvima odupremo utemeljivanju ovih snaga", naveo je Jeremić.

Govoreći o bilateralnim odnosima dviju zemalja, Jeremić je kazao da je dobio čvrstva jamstva slovenske Vlade da će u najskorijem mogućem roku početi izdavanje dokumenata takozvanim izbrisanim licima iz 1992. godine. Šef srpske diplomacije je najavio da će Srbiju uskoro posjetiti premijer Slovenije Borut Pahor, zajedno sa delegacijom slovenskih gospodarstvenika. (M.Š.)

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika