25.01.2009. / 10:23

Autor: Hina

Vatikan osudio Obamu zbog pitanja pobačaja, više od dvije trećine Amerikanaca ga podržava

Institut Gallup je objavio da 68 posto Amarikanaca odobrava Obamin rad u njegova prva tri dana na čelu države. Taj je broj blizu najvišim postocima koje su dobijali novi predsjednici ali ipak manji od 72 posto predsjednika Johna F. Kennedyja 1961

Predsjednik SAD-a Barack ObamaPredsjednik SAD-a Barack Obama

Prve osude stigle su iz Vatikana kao reakcija na odluku američkog predsjednika Baracka Obame koji je podržao financiranje klinika u kojim se daju savjeti oko pobačaja. Visoki vatikanski dužnosnik Rino Fisichella kazao je kako je Obama na dobrom putu da se razočaraju u njega, ako i dalje nastavi s ovakvim odlukama.

Bijela Kuća je odmah nakon donošenja ove odluke objavila kako se radi o mjerama bliskim i drugim zemljama svijeta, koje provode borbu protiv siromaštva u svijetu.

Građani SAD-a, čini se, stali su na Obaminu stranu. Novo ispitivanje javnog mišljenja pokazalo je da oko dvije trećine Amerikanaca odobrava njegov rad u prvim danima njegovog predsjedničkog mandata.

Institut Gallup je objavio da 68 posto Amerikanaca odobrava Obamin rad u njegova prva tri dana na čelu države. Taj je broj blizu najvišim postocima koje su dobijali novi predsjednici ali ipak manji od 72 posto predsjednika Johna F. Kennedyja 1961.

Gallupovo istraživanje je utvrdilo da 12 posto ispitanih ne ocjenjuje pozitivno Obamin rad no taj je postotak uobičajen za sve predsjednike.

Istraživanje je provedeno telefonski od srijede do petka na uzorku od 1591 punoljetnog ispitanika. Margina moguće greške je +/- 3 posto. (Hina, H.Š.)

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika