28.01.2009. / 11:12

 

Talibani: Pozdravljamo gašenje Guantanama, sada bi Obama trebao povući vojsku iz Afganistana

"Ako Obama, kako je sam rekao, želi okrenuti novi list i usvojiti politiku prema islamskom svijetu koja će se temeljiti na mirnom zajedničkom djelovanju i uzajamnom poštovanju, najprije mora zaustaviti i poništiti akcije pokrenute u skladu s Bushovom zločinačkom politikom", poručili su talibani

Foto: ReutersFoto: Reuters"Obamina odluka da zatvori pritvorsku jedinicu u Guantanamu pozitivan je korak za mir i stabilnost u regiji i svijetu", izjavili su Talibani iz Afganistana, nakon nedavne odluke novog američkog predsjednika SAD-a da ukine zloglasni zatvor na Kubi.

Predstavnici talibanskog režima koji je svrgnut sa vlasti 2001. godine, poručili su Obami da ne šalje dodatne vojnike u Afganistan jer "upotreba sile protiv nezavisnih naroda širom svijeta nije više djelotvorna", prenosi Reuters.

"Ako Obama, kako je sam rekao, želi okrenuti novi list i usvojiti politiku prema islamskom svijetu koja će se temeljiti na mirnom zajedničkom djelovanju i uzajamnom poštovanju, najprije mora zaustaviti i poništiti akcije pokrenute u skladu s Bushovom zločinačkom politikom", poručili su talibani.

"Obama mora u potpunosti povući sve snage iz dvaju okupiranih islamskih zemalja (Iraka i Afganistana) i da prestane braniti Izrael", poručili su talibanski predstavnici.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika