30.01.2009. / 09:27

Autor: Hina

Slovenski supredsjedatelj povjerenstva za arbitražu Miha Pogačnik dao ostavku

Povjerenstvo pod predsjedanjem Pogačnika i njegovog hrvatskog kolege sastalo se prije dva dana u Šmarješkim Toplicama

Miha PogačnikMiha PogačnikSupredsjedatelj hrvatsko-slovenskog povjerenstva za pripremu arbitraže o granici Miha Pogačnik dao je ostavku samo dva dana nakon njezina posljednjeg sastanka u Šmarješkim toplicama.

Pogačnik je slovenskog premijera Boruta Pahora obavijestio da daje ostavku na mjesto supredsjedatelja povjerenstva jer je u slovenskim medijima, kako tvrdi, organizirana prava "hajka" zbog njegovih visokih honorara.

Slovenski mediji navodili su zadnjih dana da je Pogačnik za savjetovanje i rad u okviru povjerenstva prošle godine dobio oko 100.000 eura kao vladin vanjski suradnik.

Slovenski premijer Borut Pahor najavio je u četvrtak da će zahtijevati reviziju ugovora koji je Pogačnik imao s vladom kao supredsjedatelj povjerenstva.

"Mislim da su honorari članova povjerenstva i supredsjedatelja Mihe Pogačnika previsoki. Mnogi slovenski dužnosnici obavljaju odgovorne zadaće za mnogo niže nagrade", rekao je Pahor na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje o navodno visokim troškovima rada povjerenstva.

Povjerenstvo pod predsjedanjem Pogačnika i njegovog hrvatskog kolege sastalo se prije dva dana u Šmarješkim Toplicama.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka Pogačnik je ustvrdio kako je "povjerenstvo do sada napravilo velik posao", ali da još uvijek postoje dva sklopa pitanja o kojima nema suglasnosti i za koje je potrebno konzultirati najvišu političku razinu, odnosno vlade. Zato je najavio da će o rezultatima rada povjerenstva obavijestiti slovensku vladu, a o odluci vlade ovisit će hoće li mješovito povjerenstvo dobiti mandat za nastavak rada.

Kako navode slovenski mediji, u slovenskoj vladajućoj koaliciji neke stranke smatraju da treba prekinuti rad međudržavnog povjerenstva za pripremu arbitraže i zbog troškova, i zbog navodno slabih rezultata koje je postigla otkakao su je osnovale dvije vlade nakon susreta Janeza Janše i Ive Sanadera na Bledu 2007. godine.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika