02.02.2009. / 16:23

Autor: Hina

Grčki poljoprivrednici u pohodu traktorima na Atenu

Dužnosnici u Ateni izvijestili su kako će dopustiti održavanje prosvjeda, no samo pješice

Grčka je policija suzavcem pokušala rastjerati više stotina poljoprivrednika koji su u luku Pirej doplovili s otoka Krete odlučni u namjeri da stignu do Atene i glavnim se grčkim gradom provezu svojim traktorima, izražavajući na taj način nezadovoljstvo vladinim mjerama i tražeći novčanu pomoć.

Više od 1.000 poljoprivrednika doplovilo je s Krete trima brodovima, a odmah nakon pristanka u luku Pirej naišli su na policiju koja ih je spriječila da s brodova iskrcaju i traktore.

Poljoprivrednici su kazali kako su odlučni u namjeri da se traktorima provezu središtem Atene i stignu do zgrade ministarstva razvoja. Najmanje su dvije osobe ozlijeđene dok su poljoprivrednici pokušavali probiti policijski kordon.

Dužnosnici u Ateni izvijestili su kako će dopustiti održavanje prosvjeda, no samo pješice.

Grčki poljoprivrednici prosvjeduju već dva tjedna zbog niskih cijena njihovih proizvoda te od vlade premijera Kostasa Karamanlisa traže novčanu pomoć. Svoje su traktore upotrijebili kako bi blokirali glavne prometnice diljem Grčke i spriječili uvoz i izvoz na brojnim sjevernim grčkim granicama što je gospodarstvu nanijelo velike štete.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika