05.02.2009. / 13:06

Autor: Hina

Nepoznata grčka teroristička skupina: 'Ubijat ćemo policajce'

Napad su izvela trojica napadača vatrenim oružjem i granatom koja nije eksplodirala, a kanili su ubiti policajce, tvrdi "Sekta" u tekstu.

Foto: ReutersFoto: ReutersNova, dosad nepoznata teroristička skupina, koja sebe naziva "Revolucionarnom sektom", najavila je u četvrtak u dnevnom listu da će nasumce ubijati grčke policajce te je preuzela odgovornost za otvaranje vatre na policijsku postaju u Ateni.

"Odsad život svakog policajca stoji tek jedan metak", piše skupina u oglasu objavljenom u dnevniku Ta Nea.

Sročen najgrubljim rječnikom, tekst počinje citatima Frakcije crvene armije (RAF), njemačke terorističke skupine iz sedamdesetih godina i njime "Sekta" preuzima odgovornost za napad na policijsku postaju u Korydallosu, predgrađu Atene u kojemu je u utorak učinjena materijalna šteta.

Napad su izvela trojica napadača vatrenim oružjem i granatom koja nije eksplodirala, a kanili su ubiti policajce, tvrdi "Sekta" u tekstu.

"Ne bavimo se politikom, nego gerilom", objašnjavaju.

Nakon telefonske dojave dnevniku Ta Nea, policija je CD s porukom pronašla na grobu Alexisa Grigoropoulosa, adolescenta ubijenog 6. prosinca u Ateni.

Njegova smrt potaknula je val uličnog nasilja u Grčkoj te se opet aktivirala pomalo zaboravljena teroristička skupina krajnje ljevice "Revolucionarna borba", koja je 5. siječnja teško ranila jednog policajca.

Europska unija je na popis terorističkih organizacija Europske unije uvrstila EU 2003. godine.

Policija drži mogućim da "Sektu" čine članovi tvrde jezgre EA-e.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika