07.02.2009. / 11:11

Autor: Martina Čizmić

Slovenska štednja: Zastupnici si smanjili plaće

Plaće bi im se trebale smanjiti za jedan platni razred odnosno, sljedećih godinu dana trebale bi im biti niže za otprilike 200 eura

Predsjednici zastupničkih klubova u slovenskom parlamentu postigli su dogovor o smanjenju plaća zastupnika, predsjednika i glavnog tajnika parlamenta.

Plaće bi im se trebale smanjiti za jedan platni razred odnosno, sljedećih godinu dana trebale bi im biti niže za otprilike 200 eura. Nakon godinu dana, parlamentarci bi se trebali ponovno očitovati o visini svojih plaća. Inače, plaća slovenskog parlamentarca kreće se od 4000 do 6000 eura, ovisno o njegovom položaju i funkciji u parlamentu.

Uz smanjenje plaća, parlamentarci su odlučili štedjeti i na investicijama koje slovenskom parlamentu nisu potrebne. Tako će, među ostalima, koristiti manje papira, a ni cvjetni aranžmani neće biti toliko raskošni.

Zanimljivo je kako slovenskim parlamentarcima nije bilo teško donijeti izvanredan zakon kojim su si smanjili plaće na godinu dana, dok su se hrvatski zastupnici bunili kada je donesena odredba da si sami moraju plaćati parkiranje.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika