10.02.2009. / 13:13

Autor: Hina

Nitko neće poslovni prostor za jedan euro

Jedini uvjet koji smo postavili bilo je zapošljavanje najmanje 100 radnika

Jedna tvrtka iz Sarajeva već više od dva mjeseca nudi zainteresiranima poslovni prostor površine deset tisuća četvornih metara gotovo bez ikakve naknade, no na tu ponudu još nitko nije odgovorio a ova činjenica smatra se dokazom dubine gospodarske krize u koju Bosna i Hercegovina sve više zapada.

"Nikakvih konkretnih ponuda nije bilo", kazao je u utorak u Sarajevu Muhamed Pilav, direktor tvrtke Unipromet.

Ta tvrtka raspolaže golemom tvorničkom dvoranom u mjestu Fojnici, tridesetak kilometara udaljenom od Sarajeva, a bila ju je spremna iznajmiti po simboličnoj cijeni od jednog eura mjesečno.

Oglas o tome, osim u bosanskohercegovačkim medijima, Unipromet je objavio potkraj prošle godine i u Financial Timesu te na hrvatskom internetskom portalu Business.hr, no ozbiljnih ponuda nije bilo.

"Jedini uvjet koji smo postavili bilo je zapošljavanje najmanje 100 radnika", kazao je novinarima razočarani Pilav istaknuvši kako je to najbolji dokaz koliko se teško danas u BiH posluje.

Unipromet, kako je naznačio, neće odustati od plana iznajmljivanja dvorane u Fojnici pa će oglas za zakup biti ponovljen.

Pilav je međutim upozorio kako se u BiH neće moći još dugo poslovati na dosadašnji način, posebice ne ukoliko država ne odluči pomoći poduzetnicima. Pozvao je na donošenje mjera kojima se može kratkoročno intervenirati, no i na povećanje kreditinih poticaja.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika