12.02.2009. / 18:27

Autor: Hina

Slovenska vlada odobrila 3 milijuna eura za Univerzijadu

Ministar Igor Lukšič organizatore i lokalne vlasti u Mariboru upozorio je da je plan od 300 milijuna eura za zimsku Univerzijadu 2013. pretjeran i da se može svesti na polovicu tog iznosa

Slovenska vlada odobrila je u četvrtak inicijalna sredstva koja će Mariboru omogućiti početak priprema za zimsku Univerzijadu 2013. godine, ali je od organizatora zatražila štedljivo i racionalno ponašanje.

"Vlada podupire projekt zimske Univerzijade u Mariboru, ali se u njegovoj izvedbi treba ponašati racionalno, te iskoristiti sportske objekte koji u Sloveniji već postoje. Moramo razmišljati o racionalizaciji troškova i kako postići da ta priredba bude uspješna, ali ne i nerazumno skupa", rekao je na konferenciji za novinare nakon redovne sjednice vlade premijer Borut Pahor.

Vlada je donijela odluku da će se Međunarodnom sveučilišnom sportskom savezu (FISU) uplatiti 3 milijuna eura na ime koncesijske takse, što je jedna vrsta garancije da će se priredba i održati, te da organizatori od nje neće odustati.

Slovenija je kasnila s uplatom te takse iz čega su se u zadnje vrijeme razvile i špekulacije da bi se od najveće sportske priredbe ikad održane u Sloveniji moglo i odustati, što je Pahor zanijekao, ali i upozorio organizatore u Sloveniji da u vrijeme krize treba prilagoditi troškove, te da gradnja više novih sportskih objekata vjerojatno neće biti ostvariva. Riječ je o prvom redu o novim skakaonicama za skijaške skokove i dvoranama za curling i hokej na ledu.

Slovenski mediji ovih su dana navodili da je ministar za školstvo i sport u Pahorovoj vladi Igor Lukšič organizatore i lokalne vlasti u Mariboru upozorio da je plan od 300 milijuna eura za zimsku Univerzijadu 2013. pretjeran i da se može svesti na polovicu tog iznosa, ako se odustane od gradnje više novih skakaonica i ledenih dvorana na što su oni računali, jer Slovenija takve objekte, iako starije već ima, pa se trebaju ponašati racionalno.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika