13.02.2009. / 19:20

Autor: Dean Sinovčić

Berlin 9. dan: Postoji li netko ljepši od Aishwarye Rai?

Film «London River» redatelja Rachida Bouchareba gdje u glavnim ulogama glume Brenda Blethyn i glumac iz Malija Sotigui Kouyate najveći je favorit za Zlatnog medvjeda.

Bivša Miss svijeta i zaštitno lice L'Oreala Aishwarya Rai sa Deanom SinovčićemBivša Miss svijeta i zaštitno lice L'Oreala Aishwarya Rai sa Deanom SinovčićemBerlinale najčešće na kraju festivala prikaže neki film iz američke visoke produkcije, a tako je bilo i u petak, kada je prikazana holivudska komedija «Pink Panter 2» koja se od ovog vikenda prikazuje i u Hrvatskoj. Nećemo o filmu, ali ćemo o glavnoj ženskoj ulozi, fascinantnoj ljepotici Aishwarya Rai, Indijki koja je prije 15 godina bila Miss svijeta, a sada je glumica i zaštitno lice L'Oreala.

Ima 35 godina, nepune dvije godine je u braku s indijskim glumcem, a prije toga je hodala s drugim indijskim glumcem po imenu Salman Kahn Ta je veza poznata po tome što ju je on navodno mlatio, a kada se jednom pojavila s masnicom na licu rekla je da je pala niz stepenice. No, sada je to prošlost, pa smo u ekskluzivnom intervjuu koji će u ponedjeljak biti objavljen u magazinu Extra pričali o svim njezinim životnim uspjesima, ja sam dijelio komplimente, onda je zahvaljivala i rekla «ako će te nastaviti s komplimentima, ostat ću cijeli dan s vama». K vragu, imao sam dogovorene intervjue i s ostalim glumcima iz filma «Pink Panter 2» Jeanom Renoom i Steveom Martinom, tako da sam odmah prestao s komplimentima.

Njima nisam komplimentirao, osim što sam Renou rekao kako smatram da je njegova najbolja uloga ona u filmu «Leon» Luca Bessona što je bio samo dobar uvod na ga navučem da mi priča o svom prijateljstvu sa francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem koji mu je ujedno, prije dvije i pol godine, bio kum na vjenčanju s manekenkom Zofiom Boruckom. Renou je to treći brak, a Sarkozyja poznaje već 17 godina jer su bili susjedi i zajedno navečer šetali pse. Zapravo, Reno je šetao psa svoje tadašnje supruge, ali to ne mijenja na stvari.Komičar Steve Martin i novinar Nacionala Dean SinovčićKomičar Steve Martin i novinar Nacionala Dean Sinovčić A onda je došao Steve Martin, jedan od najboljih američkih komičara svih vremena, koji se hvalio kako mu uskoro izlazi CD na kojem on svira bendžo. Kako mi je djelovao neuvjerljivo, izvukao je svoj iphone na kojem ima pohranjene svoje pjesme i puštao mi ih tijekom intervjua.

Sutra je posljednji dan Berlinalea, oko 20 sati znat ćemo pobjednike i dobitnike nagrada ali ono što je jasno jest da je ovogodišnja konkurencija za Zlatnog medvjeda bila slabašna, gotovo ispodprosječna. Evo vam najboljeg primjera, tijekom svakog velikog festivala filmski magazin Screen okupi devet kritičara iz cijelog svijeta koji svakodnevno ocjenjuju filmove s ocjenama od nula do četiri. Na svakom festivalu s lakoćom se nađe barem pet filmova čija je prosječna ocjena oko 3,5.

Na ovogodišnjem Berlinaleu samo je jedan film dobio prosječnu ocjenu 3,0, svi ostali su ispod toga, što je doista zabrinjavajuće. Radi se o filmu «London River» redatelja Rachida Bouchareba gdje u glavnim ulogama glume Brenda Blethyn i glumac iz Malija Sotigui Kouyate. Priča se vezuje na bombaški napad u Londonu prije tri i pol godine kada roditelji traže djecu koja su nestala prilikom napada. Problem je samo što filmovi koje kritičari favoriziraju rijetko pobjeđuju na festivalima.Brenda Blethyn u filmu "London River", favoritu za nagrade na ovogodišnjem BerlinaleuBrenda Blethyn u filmu "London River", favoritu za nagrade na ovogodišnjem Berlinaleu
Ako želite uživo gledati dodjelu nagrada, otiđite u 19 sati na web stranicu www.berlinale.de i u live streamingu uživajte u svečanosti.

Vezane vijesti

Berlinale, 7. dan: Soderbergh će pauzirati karijeru

Berlinale, 7. dan: Soderbergh će pauzirati karijeru

Kada Steven Soderbergh predstavlja svoj novi film, to je uvijek veliki događaj, kao što se u srijedu dogodilo u Berlinu kada je predstavio svoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika