17.02.2009. / 07:37

Autor: Hina

Lavina u Austriji usmrtila dvije osobe

Austrijska agencija APA javlja da je lavina zatrpala još četiri člana skijaške ekipe, trojica muškaraca su se ubrzo sami izvukli iz snijega, a četvrtog, ženu, spasili su njezini kolege

Dva člana skupine koja je skijala na neuređenim stazama izgubila su život u ponedjeljak kada ih je zatrpala lavina u austrijskim Alpama, priopćila je policija.

Žrtve su bile dio 12-člane skupine koja se skijala u dubokom, netaknutom snijegu, ljubitelji takozvanog ski touringa, kada se lavina u ponedjeljak popodne sručila s vrha do podnožja planine u dolini Rantenbach, u austrijskoj pokrajini Štajerskoj.

Austrijska agencija APA javlja da je lavina zatrpala još četiri člana skijaške ekipe, trojica muškaraca su se ubrzo sami izvukli iz snijega, a četvrtog, ženu, spasili su njezini kolege.

Obje žrtve su muškarci, Austrijanci od 69 i 71 godinu.

Policijski izvori kažu da su skijaši podcijenili rizik od lavina na tom području. Novi, vlažan snijeg koji je pao ovih dana jako je povećao opasnost od lavina u austrijskim Alpama, pa su mjesne vlasti podigle stupanj upozorenja za lavine na višu razinu.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika