18.02.2009. / 12:09

Autor: Sandra Županić

Anketa: Protiv referenduma o Hrvatskoj 58 posto Slovenaca

Politički analitičari portala 24ur. com izrazili su sumnju da će referendum biti raspisat jer je za ratifikaciju ulaska Hrvatske u NATO, 9. veljače, glasovalo 75 od 90 zastupnika slovenskog parlamenta

Referendum o ulasku Hrvatske u NATO ne podupire čak 58 posto čitatelja slovenskog portala 24ur. com. Na anketno pitanje o raspisivanju referendumu na ovom je portalu odgovorilo 5 300 građana, a od toga 36 posto podupire referendum i 6 posto kažu da ih ta tema ne zanima ili se još nisu odlučili.

Također, politički analitičari ovog portala izrazili su sumnju da će referendum biti raspisat jer je za ratifikaciju ulaska Hrvatske u NATO, 9. veljače, glasovalo 75 od 90 zastupnika slovenskog parlamenta.

Njemački dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung danas u članku pod naslovom "Slovenija želi spriječiti ulazak Hrvatske u NATO" opisuje probleme nastale oko potvrde ulaska Hrvatske u ovaj savez. Slovenski nacionalisti ugrožavaju predviđeni vremenski plan širenja NATO-a, piše Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Prema pisanju ovog lista Hrvatska bi mogla biti druga država Zapadnog Balkana koja zbog "balkanskih svađa neće uspjeti ući u NATO". Naime, prošle je godine Grčka uložila veto na ulazak Makedonije u NATO. Ipak, Frankfurter Allgemeine Zeitung iznosi i razlike ovih slučajeva - ulazak Makedonije spriječila je grčka vlada, a slovenski parlament i vlada potvrdili su pristup Hrvatske.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika