23.02.2009. / 13:46

Autor: Hrvoje Šimičević

Pukanićev iskaz o draguljima: 'Moj se izvor bojao da će ga Zagorec ubiti'

Koliko je Zagorec bio spreman da priča o draguljima ostane stroga tajna, govori i činjenica da je svojevremeno angažirao zaštitarsku tvrtku 'Klema', u svrhu da 'eliminira' sve one koji ga povezuju u ovom kontekstu, kazao je Pukaniću ovaj izvor

Umirovljeni general Vladimir ZagorecUmirovljeni general Vladimir ZagorecNa Županijskom sudu u Zagrebu danas je pročitan iskaz pokojnog Ive Pukanića, koji je svjedočio u slučaju krađe dragulja, za što se tereti umirovljeni general Vladimir Zagorec. Pukanić je taj iskaz dao 23. ožujka 2007. godine, a u njemu je ispričao kako su kutijice u kojima su bili dragulji, završili u njegovim rukama. Pukanić je kazao kako je sporne kutijice dobio od osobe od povjerenja, koja mu se obratila kao novinaru, a kojemu je iste dao sam Vladimir Zagorec. Dodao je kako nije imao razloga sumnjati da se radi o falsifikatima, jer, kako je ispričao, u zapečaćenim kutijicama bili su i certifikati sa podacima o podrijetlu i opisu dragulja. U svom je svjedočenju Pukanić ispričao i da je njegov izvor bio u paničnom strahu od Zagorca, odnosno da je strepio što će mu se dogoditi ako ovaj dozna da je medijima dao sporne kutijice, odnosno da je dopustio da ih Nacionalov fotograf samo snimi.

Prema njegovim riječima, ta mu je osoba tvrdila kako je Zagorec spreman na sve poteze, pa u strahu za svoj život i živote svoje obitelji nije htio razotkriti svoj identitet u medijima. Koliko je Zagorec bio spreman da priča o draguljima ostane stroga tajna, govori i činjenica da je svojevremeno angažirao zaštitarsku tvrtku 'Klema', u svrhu da 'eliminira' sve one koji ga povezuju u ovom kontekstu, kazao je Pukaniću ovaj izvor. Sam Pukanić nije želio otkriti identitet ove osobe, jer kako je kazao, to mu nije dopuštala novinarska etika. Istražiteljima je ispričao i kako se njegov izvor panično bojao samog Zagorca.

Prema njegovim riječima, Zagorec je ove kutijice raspodijelio trima pojedincima, koji su za njega trebali obaviti posao prodaje ili bar procjene vrijednosti dragulja. Pukanić je znao i njihova imena, ali ih nije želio objaviti bez njihova pristanka. Pokojni Ivo Pukanić opisao je i svoje odnose sa Vladimirom Zagorcem, ističući da su oni nekad bili dobri, ali i iznimno loši. Ističući kako ga je Zagorec smatrao nepoćutnim u vrijeme 90-ih, Pukanić je kazao da je proces pomirbe između ostalog 1998. godine pokrenuo Hrvoje Petrač, kojemu se trenutačno sudi za otmicu Zagorčeva sina. Dodao je kako Hrvoje Petrač nikada nije bio s njim u poslovnim odnosima, te da nije istina da je on bio tajni vlasnik Nacionala.

Hodak: 'Zagorca za 3 milijuna eura ucjenjuju otmičari njegovog sina'

Odvjetnik Vladimira Zagorca Zvonimir Hodak kazao je danas nakon ročišta kako njegovog klijenta za tri milijuna eura ucjenjuju isti oni ljudi koji su pripremili i proveli otmicu njegovo sina. Prema njegovoj izjavi, oni su Zagorcu predložili da će svjedočiti kako nema veze sa spornim draguljima, u zamjenu za spomenutu svotu. Ukoliko Zagorev ne pristane na to, onda su mu zaprijetili da će svjedočiti kako im je upravo on dao dragulje da ih prodaju, kazao je Hodak. Dodao je kako mu je u ured došao nepoznati muškarac sa fotografijom na kojoj je prema njegovim riječima bilo drago kamenje. "Na tim je fotografijama bilo nešto što je više podsjećalo na čokoladice", kazao je Hodak, ističući da policija trenutačno provodi istragu.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika