01.03.2009. / 19:35

Autor: Hina

Obama dolazi na summit NATO-a i sastanak G20 u travnju

Obama će tijekom svog prvog posjeta Europi sudjelovati na summitu NATO-a u Strasbourgu i Kehlu, zatim na sastanku skupine G20 u Londonu i na summitu s EU-om u Pragu

Obama u svoj prvi posjet Europi dolazi u travnjuObama u svoj prvi posjet Europi dolazi u travnjuČeški premijer i predsjedatelj Europskog vijeća Mirek Topolanek rekao je u nedjelju u Bruxellesu nakon završetka izvanrednog summita EU-a da je američki predsjednik Barack Obama prihvatio poziv da sudjeluje na summitu EU-SAD u travnju u Pragu, na kojem će sudjelovati svi čelnici Unije.

"Susret će se održati 5. travnja u Pragu na kojem će s jedne strane sudjelovati šefovi država ili vlada EU-a i predsjednik Obama s druge strane", rekao je Topolanek.

Uobičajeno je da na redovitim summitima EU-SAD s europske strane sudjeluju samo predsjedatelj Europskog vijeća i predsjednik Europske komisije, a ovaj put u Pragu će se naći svi čelnici država članica.

Obama će tako za svog prvog posjeta Europi sudjelovati na summitu NATO-a u Strasbourgu i Kehlu, zatim na sastanku skupine G20 u Londonu i na summitu s EU-om u Pragu.

Vezane vijesti

Veliki korak za Angelu Merkel, mali za G20

Veliki korak za Angelu Merkel, mali za G20

Angela Merkel može biti zadovoljna summitom skupine G20. Kao hrid o koju udaraju valovi u moru ona je podnijela kritike SAD-a i prije svega zemalja u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika