04.03.2009. / 18:19

Autor: Martina Čizmić

Nakon benzina, ishlapilo i 200 tisuća litara lož ulja iz slovenskih Robnih rezervi

Tijekom revizije su se pojavile još neke informacije koje Grabeljšeka terete za malverzacije u Robnim rezervama

Anton GrabeljšekAnton GrabeljšekProšlog tjedna u javnost je procurila informacija da je iz slovenskih Robnih rezervi nestalo 94 tisuće litara benzina.

No, nakon revizije koju je naredio ministar gospodarstva Matej Lahovnik, otkriveno je da je još 2005. nestalo 200 tisuća litara lož ulja, koje su Robne rezerve imale uskladišteno u skladištima blizu Hannovera u Njemačkoj.

Prema izvješću, direktor Anton Grabeljšek lož ulje je jednostavno otpisao, što bi značilo da je za toliko oštetio Robne rezerve.

No, Grabeljšek je za slovenski Dnevnik rekao da je u hannoverskim skladištima došlo do promjena na gorivu, čime je došlo do smanjenja njegove kvalitete te su napustili ta skladišta. Gdje se to lož ulje trenutno nalazi, nije poznato.

Ali tijekom revizije su se pojavile još neke informacije koje Grabeljšeka terete za malverzacije u Robnim rezervama.

Među ostalim, odnosi se i na račune za reprezentaciju koji su iznosili i 2000 eura. Iako na računu uredno stoji da je naslovljen na dvije osobe, Grabeljšek tvrdi da je tada ugostio 10 direktora naftnih rezervi iz zapadnih država.

Ostale sumnjive račune Grabeljšek nije želio komentirati nego je rekao kako samo želi da što prije dođe revizija i sve pregleda.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika