06.03.2009. / 07:17

Autor: Hina

Chavez pozvao Obamu na "povijesnu promjenu kursa"

Chavez, bliski saveznik kubanskog vođe Fidela Castra, često je imao teške odnose s bivšim američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom, ali je umjereniji prema njegovom nasljedniku

Hugo ChavezHugo ChavezPredsjednik Venezuele Hugo Chavez je pozvao u četvrtak svog američkog kolegu Baracka Obamu "povijesnu promjenu kursa", ali je dodao da nema velikih nada .

"Vidjet ćemo može li predsjednik Obama izvesti povijesnu promjenu kursa i postići da njegova vlada poštuje narode cijelog planeta i svjetski mir", rekao je Chavez na vojnoj svečanosti u El Paou, u središtu Venezuele.

Chavez, bliski saveznik kubanskog vođe Fidela Castra, često je imao teške odnose s bivšim američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom, ali je umjereniji prema njegovom nasljedniku.

Bio je razočaran nakon što je State Department objavio izvješće u kojem se Venezuela svrstava među zemlje u kojima se stanje ljudskih prava pogoršalo u 2008.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika