26.03.2009. / 08:17

Autor: Hina

Obama podržao širenje NATO-a na europske zemlje

Obama za susreta s glavnim tajnikom Jaap de Hoop Schefferom tjedan dana prije summita saveza u Njemačkoj i Francuskoj, također je rekao da će iznijeti stratešku analizu njegove administracije o misiji u Afganistanu ostalim članicama

Obama želi i dobru suradnju s RusijomObama želi i dobru suradnju s RusijomPredsjednik SAD-a Barack Obama izjavio je da podržava širenje NATO-a na europske zemlje koje se žele pridružiti savezu ali je najavio da će raditi i na oživljavanju američko-ruskih odnosa.

"Moja administracija nastoji obnoviti odnose s Rusijom no to je na neki način u skladu sa članstvom u NATO-om i potrebom da pošaljemo jasan signal po Europi da ćemo nastaviti poštivati središnje uvjerenje da se zemlje koje traže i žele pridružiti NATO-u mogu pridružiti NATO-u", rekao je Obama.

Obama za susreta s glavnim tajnikom Jaap de Hoop Schefferom tjedan dana prije summita saveza u Njemačkoj i Francuskoj, također je rekao da će iznijeti stratešku analizu njegove administracije o misiji u Afganistanu ostalim članicama. "Očekujemo to podijeliti s našim NATO partnerima", rekao je.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika