03.04.2009. / 07:20

Autor: Hina

Obama: Summit G20 je prekretnica u potrazi za gospodarskim oporavkom

U doba kad su naša gospodarstva povezana tješnje nego ikad prije, cijeli svijet je pogođen tom razornom recesijom. Danas su svjetski čelnici odgovorili dosad neviđenim paketom sveobuhvatnih i usklađenih mjera

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama rekao je u četvrtak da je summit G20 u Londonu bio "veoma plodan" i da označuje "prekretnicu" s obzirom na "cjelokupno usklađeno djelovanje kakvo dosad nije viđeno", o kojemu je odlučeno na tom skupu.

"Zaključili smo veoma plodan sastanak koji će, mislim, označiti prekretnicu u našem traganju za gospodarskim oporavkom", kazao je Obama na tiskovnoj konferenciji nakon susreta.

"U doba kad su naša gospodarstva povezana tješnje nego ikad prije, cijeli svijet je pogođen tom razornom recesijom. Danas su svjetski čelnici odgovorili dosad neviđenim paketom sveobuhvatnih i usklađenih mjera".

Američki predsjednik je usto istaknuo da je G20 odlučio uhvatiti se ukoštac sa "slabim sustavom regulacije" i "odbaciti protekcionizam koji bi mogao pogoršati tu krizu".

U svezi s najsiromašnijim zemljama rekao je da će Sjedinjene Američke Države svoju pomoć u hrani udvostručiti, na više od milijardu dolara, a napose u pomoći poljodjelskom razvoju.

Vezane vijesti

Veliki korak za Angelu Merkel, mali za G20

Veliki korak za Angelu Merkel, mali za G20

Angela Merkel može biti zadovoljna summitom skupine G20. Kao hrid o koju udaraju valovi u moru ona je podnijela kritike SAD-a i prije svega zemalja u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika