07.04.2009. / 15:59

Autor: Sandra Županić

Top stipendija: Najbolji riječki studenti u lovu na 1,52 milijuna kuna

U proteklih sedam godina Top stipendiju dobilo je 17 studenata riječkog sveučilišta

Top studenti Igor Eterović i Vedran  Kirinčić, Branka Dekanić iz odjeal 
za obrazovanje Primorsko - goranske županije, Nina Šmigmator, Marina 
Peranić - Ševeljević iz odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, 
predstavnica riječkog sveučilišta u Stipendijskom vijeću Aleksandra 
Pejčić, predstavnik riječkog Studentskog zbora Ivan Dobrić, Top 
studentica Ana Pritišanac i voditelj rasprave Robert Ferlin
Top studenti Igor Eterović i Vedran Kirinčić, Branka Dekanić iz odjeal za obrazovanje Primorsko - goranske županije, Nina Šmigmator, Marina Peranić - Ševeljević iz odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, predstavnica riječkog sveučilišta u Stipendijskom vijeću Aleksandra Pejčić, predstavnik riječkog Studentskog zbora Ivan Dobrić, Top studentica Ana Pritišanac i voditelj rasprave Robert Ferlin Danas je u rektoratu Sveučilišta u Rijeci održano predstavljanje akcije Top stipendija za top studente. Ovo je osma po redu akcija Top stipendija, a uz osnivača tjednik Nacional partneri akcije ove godine su renomirane hrvatske tvrtke Ina, Ingra, HRT, Vipnet, Diners club, Hrvatska poštanska banka, Tankerkomerc, Turisthotel i Tankerska plovidba koje su osigurale do sada najveći stipendijski fond koji iznosi 1,52 milijuna kuna.

Dosada je 17 studenata riječkog sveučilišta dobilo Top stipendiju.


Rasprava o studentskom standardu u Rijeci bazirala se na pitanjima o dostatnosti gradskih i županijskih stipendija te na aktivnostima koje lokalne vlasti poduzimaju kako bi poboljšale kvalitetu studentskog života.

Zamjenik predsjednika studentskog zbora riječkog sveučilišta Ivan Dobrović rekao je da je studentima u Rijeci potrebno minimalno 2500 kn mjesečno te dodao: "Svaka stipendija bi poput Top stipendije trebala iznositi 4000 kn. Stipendije koje trenutno daju grad i županija nisu dovoljne, ali pokrivaju neke troškove. Znamo da su vremena teška i moramo biti zadovoljni ovim stipendijama. Pozivam gradske vlasti da studente oslobode plaćanja gradskog prijevoza, po uzoru na druge hrvatske sveučilišne gradove."


Branka Dekanić iz odjela za obrazovanje Primorsko - goranske županije i Marina Peranić - Ševeljević iz odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke istaknule su da njihove studentske stipendije iznose između 800 i 1 100 kn te da nisu dovoljne za sve studentske potrebe. Ipak, Branka Dekanić dodala je da su stipendije najveće što vlasti mogu izdvojiti.


Predstavnica riječkog sveučilišta u Stipendijskom vijeću Top stipendije Aleksandra Pejčić pozvala je sve studente da se prijave za ovu prestižnu stipendiju. "Top stipendija nije za zadovoljavanje bazičnih studentskih potreba nego ona omogućava istraživanje u edukativne svrhe, putovanja i razmjenu iskustava sa drugim studentima. Ova stipendija omogućava da mladi studenti žive kako znanstvenici koji će jednog dana pridonijeti našem društvu", rekla je Aleksandra Pejčić.


Kako aplicirati za Top stipendiju i svoja iskustva s ovom stipendijom riječkim su studentima prenijeli Top studenti Igor Eterović, Vedran Kirinčić i Ana Pritišanac.

Vezane vijesti

Privatizacija 3. maja do 22. lipnja ili krećemo u akciju

Privatizacija 3. maja do 22. lipnja ili krećemo u akciju

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS) Vedran Dragičević izjavio je danas da će taj sindikat, ne učini li vlada… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika