09.04.2009. / 12:29

Autor: Katarina Zorić

HRT zbog Agrokora podigao kredit za plaće?

Glasnogovornik HRT-a Janos Römer pojašnjava kako nije neuobičajno da poslovni subjekti koriste mogućnost uzimanja uzimanja kratkotrajnog kredita za potrebe tekuće isplate

HRT kredit planira vratiti kroz nekoliko danaHRT kredit planira vratiti kroz nekoliko danaHRT je bio prisiljen dignuti kratkoročni kredit kako bi mogli isplatiti plaće. Navodno na javnoj televiziji imaju problema s naplatom oglasnog prostora. Priča se da je najveći dužnika HRT-a koncern Ivice Todorića Agrokor. Prema nekim informacijama, Todorić duguje oko 300 milijuna kuna, ali su na HRT-u to demantirali. Inače, vrijednost godišnjeg oglašavanja tvrtki iz koncerna Agrokor na HRT-u iznosi oko 150 milijuna kuna.

Glasnogovornik HRT-a Janos Römer pojašnjava kako nije neuobičajno da poslovni subjekti koriste mogućnost uzimanja uzimanja kratkotrajnog kredita za potrebe tekuće isplate, piše Business.hr. "Naprotiv, preporučljivo je ako ne ne želite da vam veća količina novaca stoji na računu", rekao je Römer.

Glasnogovornik HRT-a kaže da će kredit biti vraćen kroz par dana. "Tvrtke se često odluče za takav korak kada očekuju veći prihod od marketinga koji nije uplaćen“, objasnio je Romer te napomenuo kako nema razloga za brigu. „Nije htio otkriti o kojem je iznosu riječ niti ime banke u kojoj je dignut kredit.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika