10.04.2009. / 13:53

Autor: Martina Čizmić

Rat nije jeftin: Obama od Kongresa tražio dodatnih 84 milijardi dolara

Kongres je za ovu godinu već odobrio 65,9 milijardi dolara, a od početka 'borbe protiv terorizma' SAD su izdvojile više od 822 milijarde dolara

Barack ObamaBarack ObamaRat u Afganistanu i Iraku dodatno otežava i onako sve tanji američki proračun, a sada je predsjednik Obama odučio od Kongresa zatražiti i dodatna sredstva.

U pismu predsjedateljici Kongresa Nancy Pelosi, američki je predsjednik istaknuo kako je to njegov posljednji zahtjev za dodatnim sredstvima.

"U Afganistanu i Pakistanu susrećemo se s uvjetima, koji zahtjevaju nužno djelovanje. Talibani sve više jačaju, dok Al Quiada ugrožava SAD iz sigurnih oaza uz afganistansko-pakistansku granicu", napisao je Obama i pozvao kongresnike da što prije odobre dodatna sredstva.

Kongres je za ovu godinu već odobrio 65,9 milijardi dolara, a od početka 'borbe protiv terorizma' SAD su izdvojile više od 822 milijarde dolara.

Iako neki demokrati nisu previše oduševljeni idejom o dodatnom financiranju vojnih operacija, ministar obrane Robert Gates istaknuo je kako Obamina politika prema Iraku i Afganistanu uživa veliku potporu među kongresnicima te da će vjerojatno dobiti dodatna sredstva.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika