11.04.2009. / 17:15

Autor: Hina

Južna Koreja, Kina i Japan za "snažnu poruku" Pjongjangu zbog lansiranja rakete

Glasnogovornica je prenijela da je Wen rekao da će Kina poduzeti napore da tri zemlje uskoro kroz Ujedinjene narode izraze jedinstveno stajalište

Sjeverna Koreja prošlog je tjedna lansirala dalekometnu raketuSjeverna Koreja prošlog je tjedna lansirala dalekometnu raketuJužnokorejska dužnosnica rekla je da su se čelnici Južne Koreje, Kine i Japana složili su se da je potrebno poslati "snažnu poruku" Sjevernoj Koreji glede njenog nedavnog lansiranja rakete.

Glasnogovornica južnokorejskog predsjednika Kim Eun-hye u izjavi je navela da čelnici dijele gledišta da globalna zajednica treba "brzo poslati snažnu poruku Sjevernoj Koreji jedinstvenim glasom".

Izjava je objavljena nakon susreta južnokorejskog predsjednika Lee Myung-baka, kineskog premijera Wen Jiabaoa i japanskog premijera Taro Aosa na marginama azijskog summita u Tajlandu.

Glasnogovornica je prenijela da je Wen rekao da će Kina poduzeti napore da tri zemlje uskoro kroz Ujedinjene narode izraze jedinstveno stajalište.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika