20.04.2009. / 12:50

Autor: Hina

Knjiga koju je Chavez darovao Obami postala uspješnicom

Knjiga je u nedjelju zauzela drugo mjesto na popisu uspješnica internetske stranice Amazon.com pošto ju je Chavez darovao Obami na sveameričkom susretu na vrhu u Trinidadu i Tobagu

Barack Obama i Hugo Chavez
Foto: ReutersBarack Obama i Hugo Chavez Foto: ReutersKnjiga koja je nadahnula naraštaj latinskoameričkih ljevičara odlično se prodaje pošto ju je venezuelanski predsjednik Hugo Chavez darovao svojemu američkom kolegi Baracku Obami u pokušaju da ublaži diplomatske napetosti.

"Otvorene vene Latinske Amerike: Pet stoljeća pljačkanja kontinenta" djelo je priznata urugvajskog pisca Eduarda Galeana, koje, među ostalim, govori o pljačkama prirodnih izvora Latinske Amerike od 15. do 20. stoljeća, od španjolskih konkvistadora do američkih korporacija. U knjizi se opisuju prirodni izvori i bogatstva tog kontinenta na jednoj strani te siromaštvo stanovnika na drugoj. Ona govori o kolonijalnom naslijeđu, o utjecaju velikih sila i njihovu vlasništvu, o ubijanju Indijanaca te o burnoj povijesti jedne kulture.

Knjiga je u nedjelju zauzela drugo mjesto na popisu uspješnica internetske stranice Amazon.com pošto ju je Chavez darovao Obami na sveameričkom susretu na vrhu u Trinidadu i Tobagu.

Chavez je u šali predložio Obami poslovno partnerstvo. "Rekao sam mu: 'Obama, pokrenimo biznis. Promovirat ćemo knjige: ja tebi jednu, ti meni drugu."

Upitan na konferenciji za novinare što misli o daru, Obama je rekao da je to lijep čin i da voli čitati.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika