30.04.2009. / 08:27

Autor: Katarina Zorić

Očekuje se odluka o Jocićevom puštanju ili daljnjem zadržavanju u pritvoru

Jocićev odvjetnik Zdenko Tomanović prije saslušanja ponovio je da njegov branjenik odbacuje sve optužbe

Joca Amsterdam (lijevo) bez optužnice u zatvoru može provesti šest mjeseci Joca Amsterdam (lijevo) bez optužnice u zatvoru može provesti šest mjeseci Policija je podignula kaznenu prijavu protiv Sretena Jocića zbog sumnje da je naručio i organizirao ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Jučer oko 19 sati, u pratnji 20-ak policijskih vozila Jocić je prebačen iz pritvora u Specijalni sud za organizirani kriminal u Beogradu gdje ga je saslušao istražni sudac.

Odluka o Jocićevom puštanju ili daljnjem zadržavanju u pritvoru trebala bi se doznati uskoro. Bez optužnice on u zatvoru može biti zadržan šest mjeseci. Jocićev odvjetnik Zdenko Tomanović prije saslušanja ponovio je za HTV da njegov branjenik odbacuje sve optužbe.

U istrazi Pukanićeva ubojstva jedan od svjedoka pokajnika u iskazu hrvatskoj policiji optužio je Jocića da je naručio ubojstvo. Za to je angažirao Slobodana Đurovića i Roberta Matanića. Upleten je i Milenko Kuzmanović, koji je pušten nakon jednomjesečnog pritvora zbog nedostatka dokaza. Matanić, koji je uhićen šest dana nakon ubojstva, spominjao je Jocića.

Balkanski kralj kokaina, kako su ga nazvali mediji, nekoliko je desetljeća proveo izvan Srbije. Često je bio u zatvoru zbog sumnje na trgovinu drogom i kao naručitelj brojnih ubojstava. U Nizozemskoj je boravio 80-ih godina, a u Bugarskoj je živio 90-ih pod zaštitom tamošnjih sigurnosnih službi. Jociću se pred Okružnim sudom u Beogradu sudi zbog poticanja na ubojstvo Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš. Brani se sa slobode jer je platio jamčevinu od 300.000 eura i redovito se odazivao na sudske pozive.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika