30.04.2009. / 10:55

Autor: Katarina Zorić

Joci Amsterdamu određen pritvor od 30 dana

Kako javljaju srbijanski mediji, Joca Amsterdam osumnjičen je za zločinačko udruživanje i teško ubojstvo. Odluku da ubije Ivu Pukanića Jocić je, navodi se u kaznenoj prijavi, donio je još 2007. godine

Joca Amsterdam osumnjičen je za zločinačko udruživanje i teško ubojstvoJoca Amsterdam osumnjičen je za zločinačko udruživanje i teško ubojstvoSretenu Jociću određen je pritvor od 30 dana, a istražni sudac Specijalnog suda u Beogradu pokrenuo je protiv njega istragu zbog sumnje da je organizirao ubojstvo Ive Pukanića.

Jocićevo saslušanje koje je počelo sinoć oko 21 sat, trajalo je do ranih jutarnjih sati. Nakon saslušanja sproveden je u Okružni zatvor u Beogradu. Njegov odvjetnik Zdenko Tomanović prije saslušanja ponovio je za HTV da njegov branjenik odbacuje sve optužbe.

Kako javljaju srbijanski mediji, Joca Amsterdam osumnjičen je za zločinačko udruživanje i teško ubojstvo. Odluku da ubije Ivu Pukanića Jocić je, navodi se u kaznenoj prijavi, donio je još 2007. godine.

Joca Amsterdam uhićen je u ponedjeljak u 14.30 sati u unajmljenoj Miloševićevoj vili na Dedinju. Pretraga vile trajala je punih pet sati.Srbijanski mediji ocjenjuju da je Jocićevo uhićenje najznačajnija policijska akcija posljednjih nekoliko godina jer je udareno u vrh organiziranog kriminala na Balkanu.

Podsjetimo, u istrazi Pukanićeva ubojstva jedan od svjedoka pokajnika u iskazu hrvatskoj policiji optužio je Jocića da je naručio ubojstvo. Za to je angažirao Slobodana Đurovića i Roberta Matanića. Upleten je i Milenko Kuzmanović, koji je pušten nakon jednomjesečnog pritvora zbog nedostatka dokaza. Matanić, koji je uhićen šest dana nakon ubojstva, spominjao je Jocića.

Balkanski kralj kokaina, kako su ga nazvali mediji, nekoliko je desetljeća proveo izvan Srbije. Često je bio u zatvoru zbog sumnje na trgovinu drogom i kao naručitelj brojnih ubojstava. U Nizozemskoj je boravio 80-ih godina, a u Bugarskoj je živio 90-ih pod zaštitom tamošnjih sigurnosnih službi. Jociću se pred Okružnim sudom u Beogradu sudi zbog poticanja na ubojstvo Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš. Brani se sa slobode jer je platio jamčevinu od 300.000 eura i redovito se odazivao na sudske pozive.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika