12.05.2009. / 09:38

Autor: Hina

Tužiteljstvo BiH otvorilo istragu protiv Dodika zbog 'pranja' novca

Dodik i njegovi suradnici pod sumnjom su da su "prali" novac pri kupnji namještaja i opreme za novu zgradu entitetske vlade u Banja Luci jer je dokazano da su, primjerice, cijene namještaja bile višestruko uvećane u odnosu na stvarne cijene kod dobavljača

Dodika se sumnjiči da je oštetio entitetski proračun za 115 milijuna konvertibilnih marakaDodika se sumnjiči da je oštetio entitetski proračun za 115 milijuna konvertibilnih marakaTužiteljstvo Bosne i Hercegovine odlučilo je otvoriti istragu protiv predsjednika vlade Republike Srpske Milorada Dodika kojega se sumnjiči da je sa skupinom suradnika i poslovnih partnera oštetio entitetski proračun za iznos od 115 milijuna konvertibilnih maraka (58,8 milijuna eura), objavio je u utorak "Dnevni avaz".

Odluka o otvaranju istrage uslijedila je na temelju izvješća o počinjenom kaznenom djelu koje je ranije podnijela Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) a potpisao ga je pomoćnik ravnatelja te agencije Dragan Lukač protiv kojega je zbog Dodikova pritiska poveden čak i stegovni postupak.

Tužiteljstvo BiH sada traži dodatne informacije od Financijsko-obavještajnog odjela SIPA-e te od Uprave za neizravno oporezivanje BiH, navodi "Avaz".

Dodik i njegovi suradnici pod sumnjom su da su "prali" novac pri kupnji namještaja i opreme za novu zgradu entitetske vlade u Banja Luci jer je dokazano da su, primjerice, cijene namještaja bile višestruko uvećane u odnosu na stvarne cijene kod dobavljača.

Mediji su kao primjer rasipanja proračunskog novca ranije navodili primjer kupnje pepeljara koje su plaćane po 500 eura.

Također se provjerava jesu li pri tim nabavkama uredno plaćeni PDV i carine.

Uz istragu o opremanju zgrade vlade, utvrđuju se i činjenice vezane uz način financiranja gradnje autoceste Banja Luka-Gradiška.

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika