12.05.2009. / 18:57

Autor: Hina

Američki narednik optužen za ubojstvo pet suboraca u Iraku

Bio je treći put raspoređen u Iraku ali je primao "psihološku" pomoć, kazao je glasnogovornik američke vojske u Iraku general David Perkins, koji je u utorak iznio više detalja o pucnjavi na briefingu za zapadni tisak

foto: Ilustracijafoto: IlustracijaNarednik američke vojske optužen je u utorak za ubojstvo i teško ranjavanje, dan nakon smrti pet suboraca u pucnjavi u vojnoj bolnici u Bagdadu gdje se liječe ratne traume.

Narednik John M. Russell, uhićen neposredno nakon incidenta, pripadao je inženjerskoj postrojbi s bazom u Njemačkoj.

Bio je treći put raspoređen u Iraku ali je primao "psihološku" pomoć, kazao je glasnogovornik američke vojske u Iraku general David Perkins, koji je u utorak iznio više detalja o pucnjavi na briefingu za zapadni tisak.

"Tuži ga se za ubojstvo i teške udarce i ranjavanje", rekao je general Perkins.

"Pet vojnika je ubijeno, od čega su dvojica pripadala 55. medicinskoj postrojbi i bili časnici u centru za kontrolu stresa u kampu Liberty. Jedan je bio časnik mornarice a drugi kopnene vojske", objasnio je general Perkins. Ostala trojica ubijenih bili su obični vojnici.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika