21.05.2009. / 17:29

Autor: Katarina Zorić

Završena drama u Beogradu: Uhićen bombaš koji je upao u Tadićevu rezidenciju

Osiguranje je nakon Marićeva ulaska odmah reagiralo i stalo ispred naoružanog muškarca. Pripadnik osiguranja koji radi za pultom na ulazu u zgradu Predsjedništva rekao mu je: "Izvolite, gospodine", i uputio ga je lijevo od ulaza u sobu za novinare.

Dragan Marić, Foto: BlicDragan Marić, Foto: BlicDragan Marić, koji je danas s dvije ručne bombe ušao u zgradu Predsjedništva Srbije, uhićen je nakon pet sati drame na Andrićevom vijencu u središtu Beograda. Marić je oko 12 sati prošao kroz vrata zgrade Predsjedništva držeći bombe u rukama, a prema neslužbenim informacijama on je s jedne bombe skinuo osigurač. Predstavnici policije i vojske su brzo oduzeli jednu eksplozivnu napravu Mariću, a nakon dugih pregovara, Marić je potpuno razoružan i uhićen.

Osiguranje je nakon Marićeva ulaska odmah reagiralo i stalo ispred naoružanog muškarca. Pripadnik osiguranja koji radi za pultom na ulazu u zgradu Predsjedništva rekao mu je: "Izvolite, gospodine", i uputio ga je lijevo od ulaza u sobu za novinare.

Marić tako nije uspio direktno ući u zgradu, čak nije stigao ni do detektora metala koji se nalazi tri metara od ulaznih vrata. Odmah je izoliran u novinarsku ovalnu sobu, a na stolu ispred te sobe je ostavio jednu bombu. Drugu je držao sa sobom u novinarskoj sobi.

Iako je bombaš bio zgradi, srbijanski predsjednik Boris Tadić ipak je ušao u zgradu oko 14 i 30. Tadić je ušao na glavni ulaz, iz pravca Pionirskog parka.

Kako javljaju mediji, Dragan Marić od ranije je poznat policiji. Navodno je jutros elektoničkom poštom obavjestio policiju da će naoružan ući u Predsjedništvo. Naoružan je s dvije ručne bombe tipa M-85.

Osim policiji, Marić je mail proslijedio na još 11 tisuća adresa, uglavnom državnih institucija i nevladinih organizacija. Kako piše Blic, Dragan Marić odlučio se na ovaj čin zbog neriješenog sudskog spora na Trgovačkom sudu. On je, naime, vlasnik tvrtke u Valjevu i 2008. godine je 80 dana štrajkao glađu pred zgradom Skupštine Srbije jer je bio nezadovoljan sudskim sporom. Vodio je dnevnik štrajka, a sve je detalje opisivao na internetskoj stranici www.maric-hungerstrike.com.

Iako je bombaš bio zgradi, srbijanski predsjednik Boris Tadić ipak je ušao u zgradu oko 14 i 30. Tadić je ušao na glavni ulaz, iz pravca Pionirskog parka. Bombaš se nalazi u dijelu kod bočnog ulaza, na Andrićevom vijencu.

Oko zgrade srbijanskog Predsjedništva bio je raspoređen veliki broj policajaca naoružanih dugim cijevima. Ulica Kralja Milana bila je ograđena i zaustavljen je promet. Prostor oko zgrade Predsjedništva osiguravala je policija, a ispred zgrade se nalazila i hitna pomoć.

U e-mailu koji je poslao na nekoliko tisuća adresa, Marić je upozorio da se svi trebaju maknuti od zgrade Predsjedništva jer, kako je napisao, 'nikoga ne želi povrijediti'. Naveo je da će aktivirati bombu ako do 16 sati s Vladom Sbrije ne potpiše dogovor o izvansudskoj nagodbi.

"Ja ovdje izlažem svoj život, a ne živote drugih, i mogu ozlijediti samo sebe", naveo je Marić. Prijedlog za izvandusku nagodbu namjeravao je predati predsjedniku Borisu Tadiću. "Sa štitom ili na njemu!" napisao je Marić.

Vezane vijesti

Sigurnost u Ukrajini pod velikim upitnikom

Sigurnost u Ukrajini pod velikim upitnikom

Predsjednik Odbora za unutarnju politiku u njemačkom parlamentu, Wolfgang Bosbach, apelira je na Ukrajinu po pitanju jamstva sigurnosti kako za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika